El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla inverteix més de 23.000 euros en 102 purificadors d'aire per a centres educatius, culturals, socials i esportius

Recepció dels purificadors d'aire / Ajuntament de Castalla

Els equips aniran destinats en primer lloc a les aules dels centres educatius i també a l’Escola d’Adults, les associacions Ágora, AFA i Despertar, el Poliesportiu, la Biblioteca Municipal i la sala d’informàtica de la Casa de Cultura.

L'Ajuntament de Castalla ja pot comptar amb 102 purificadors d'aire per tal d'ajudar a pal·liar les baixes temperatures. Concretament s'han invertit 23.358 euros amb caràcter d’emergència per tal de col·locar els aparells en centres educatius, culturals, socials i esportius.

Els equips aniran destinats en primer lloc a les aules dels centres educatius i també a l’Escola d’Adults, les associacions Ágora, AFA i Despertar, el Poliesportiu, la Biblioteca Municipal i la sala d’informàtica de la Casa de Cultura. Els nous purificadors d’aire adquirits per l’Ajuntament castellut complementaran als ja instal·lats en col·legis i instituts de la localitat, provinents d’una dotació de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de 8.000 purificadors per a tot el territori valencià.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha afirmat que “el nostre objectiu és que durant les temporades de baixes temperatures no siga necessari que les finestres dels centres estiguen obertes amb la freqüència que exigeixen els protocols preventius sanitaris de la Covid-19 quan no existeixen els purificadors d’aire”. D’aquesta manera, ha insistit el primer edil, “augmentarem el confort dels alumnes, docents i tota classe d’usuaris de les instal·lacions en les jornades més fredes i, al mateix temps, protegim la salut de tots els nostres veïns, en especial dels més xicotets, durant aquesta pandèmia”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Román Sáez, ha assegurat que “des de l’Ajuntament som conscients de la importància d’aquesta inversió per al nostre poble, sobretot per a dotar de més seguretat als nostres estudiants”. En aquest sentit, el responsable d’Educació s’ha referit a la celeritat amb què s’ha dut a terme el procés per a adquirir els purificadors, “amb la màxima rapidesa, respectant els temps i el rigor que implica treballar amb diners públics d’acord amb la llei”.