El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla invertirà 7.300 € per a erradicar i prevenir la presència del mosquit tigre

Aedes albopictus (Mosquit tigre) / Wikipedia

Des del Consistori sol·liciten als veïns que "si detecten la presència de mosquit tigre de forma massiva en algun punt de Castalla, ho notifiquen per a poder actuar de forma correcta dins del pla de prevenció".

L'Ajuntament de Castalla ha posat en marxa diverses accions de prevenció i erradicació del mosquit tigre en el municipi. Les actuacions, valorades en 7.300 €, se centraran inicialment en els embornals i punts d'acumulació d'aigua, i es prologaran fins a l'octubre, moment en què finalitza el cicle de l'espècie.

Paral·lelament, es durà a terme un monitoratge en diferents punts del Riu Verd. D'aquesta manera, s'instal·laran paranys que atreuen l'insecte, i que permeten posteriorment analitzar l'espècie, l'activitat dels insectes, així com la quantitat, etc. Asseguren des de l'Ajuntament de Castalla que "aquestes dades permeten realitzar un control exhaustiu de l'espècie per a definir els tractaments i les aplicacions que cal realitzar en cada cas".

L'edil de l'àrea de Medi Ambient, Asun Vera Vicente, recalca que els tractaments s'han posat en marxa a causa d'un creixement de l'espècie en el municipi. "No volem que els insectes generen molèsties als veïns i per això s'han iniciat aquestes accions que finalitzaran a l'octubre, ja que en aquest mes es determina la fi de cicle de l'espècie". A més, sol·licitaran als veïns que "si detecten la presència de mosquit tigre de forma massiva en algun punt de Castalla, ho notifiquen per a poder actuar de forma correcta dins del pla de prevenció".