El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla llança la casa per la finestra per a la Fira de Sant Isidre

Vista general de la Fira de Sant Isidre de Castalla el 2022.

A més d’expositors de localitats valencianes, també participen diverses associacions locals per donar a conéixer les seues activitats i descobrir-nos l’enorme potencial de Castalla.

Els dies 12, 13 i 14 de maig s’oferirà una gran oferta turística, agrícola, hostalera, gastronòmica i artesanal a Castalla per a tota mena de públics.

El 2023, la Fira de Sant Isidre de Castalla arriba a la seua XXIX edició en un moment en què ja s’ha consolidat com un referent firal ineludible a la província d’Alacant i que, any rere any, augmenta en activitats, expositors i importància. Segons Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla, aquest esdeveniment “funciona com un important motor econòmic per a la ciutat” i, per tant, se li ha de donar la rellevància que mereix.

 

L’activitat que marcarà l’avantsala de la fira tindrà lloc el dijous 11 de maig, en què se celebrarà el Dia del Xiquet, un dia protagonitzat exclusivament per les atraccions infantils, a les quals es podrà accedir a preus populars. No obstant això, la inauguració oficial arribarà el divendres 12 de maig amb la visita d’autoritats, que duran a terme un recorregut pels diferents expositors.

 

En canvi, el dissabte 13 de maig, un dels dies més rellevants de tota la fira, podrem gaudir de moltíssimes activitats que s’iniciaran a partir de les 10 hores amb la cercavila d’El Sogall, seguida per la carrera popular del Club d’Atletisme de Castalla, l’actuació de “La Tarara Fusió”, o “Els cabolos de Bocairent”. A les dotze de la nit, amb tots els carrers de Castalla en penombra, arriba el torn dels Correfocs de la Colla de Dimonis la Quarantamaula, un dels espectacles més espectaculars de la jornada.

 

El diumenge 14 de maig, l’últim dia de fira, però no per això menys destacats, podrem gaudir d’espectacles de dansa a càrrec d’“Aires de Mariola”, de música tradicional i castells humans de la mà de “El mal Passet” o la “Penyeta Blanca” de Cocentaina; així com d’una gimcana medieval, teatres, el X Torneig d’Escacs, videojocs i més concerts de música dins de la X edició de l’Isid’Rock.