El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla organitza distintes activitats reivindicatives per celebrar el Dia de l’Orgull LTBIQ+

Presentació de les activitats al Castell / Ajuntament Castalla

'Castalla Entén' se celebrará del 25 al 28 de juny. 

A banda del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, Castalla organitzarà algunes activitats per commemorar i fer visible el col·lectiu amb el lema ‘Castalla Entén’.

El Consistori té previst il·luminar la Torre Grossa i la façana del seu castell amb motiu d’aquest dia. Les activitats començaran el divendres 25 de juny al matí es col·locarà la bandera de l’arc de Sant Martí, representativa del col·lectiu, en el balcó de l’Ajuntament. A la vesprada, a les 18.00 hores, es realitzarà la presentació de l’associació ‘Ponts d’Igualtat’, en l’Espai Jove de la Casa de Cultura. Per a acabar el dia, a les 21.00 hores s’il·luminarà el Castell amb l’arc de colors de l’orgull. A més, la Biblioteca municipal tindrà habilitat un punt violeta amb una taula de llibres de temàtica LGTBIQ+.

Pel que fa al dissabte 26, està previst que hi haja un punt d’informació i repartiment de polseres a les 10.00 hores en el mercat setmanal. Després, entre les 11.00 i les 13.00 hores, es durà a terme el taller de xapes –al carrer Doctor Fleming- i la pintada d’un pas de vianants, a càrrec de Creu Roja. Per la seua banda, el diumenge arribarà el torn del cine temàtic amb la projecció de la pel·lícula ‘Call me by your name’ per a tots els públics.

Finalment, el tancament de la programació a Castalla arribarà el dilluns 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LTBIQ+. A les 12.00 hores tindrà lloc la lectura del manifest a favor de l’Esport inclusiu, a càrrec del regidor d’Esports, Román Sáez, a les portes de l’Ajuntament.

La regidora de Benestar Social, Maite Gimeno, ha declarat “la necessitat de visibilitzar la diversitat sexual que existeix a la societat i la llibertat dels nostres veïns i veïnes de viure i estimar com consideren”. Gimeno ha afegit que “amb el programa que hem elaborat pretenem també informar i conscienciar a la ciutadania d’aquesta realitat que sempre ha existit i hem de normalitzar”.