El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla presenta el primer Pla d'Infància i Adolescència de forma telemàtica aquest 2 d'octubre a les 12 h

Per primera vegada en la seua història, Castalla tindrà un Pla d'Infància i Adolescència. A causa de la Covid-19, la presentació es farà en línia aquest divendres 2 d'octubre a les 12 h. Des de l'Ajuntament, és important que la ciutadania assistisca virtualment a aquest esdeveniment per a aconseguir el nombre més gran d’agents participants en el disseny del Pla.

La sessió es presentarà a través de la pàgina de Facebook oficial de l'Ajuntament de Castalla. La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha insistit en “la importància de crear normatives que respecten el principi intergeneracional de la nostra joventut. Volem implementar polítiques de desenvolupament sostenible i eficients, que no perjudiquen en un futur a la societat jove de l’actualitat”. Actualment, la ciutat de Castalla té una població de 1.530 persones en edat entre 0 i 16 anys, que representen al voltant del 15% dels veïns.


El Consistori segueix avançant en la implementació de projectes que fomenten la participació ciutadana amb el disseny d’aquest programa, com ja va fer amb la redacció del Pla d’Igualtat. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació i Transparència, i la consultora EQUÀLITAT, participació i igualtat, junt amb el personal de l’ajuntament. Cal destacar que el Consell ha concedit recentment una subvenció de 5.000 euros per a costejar el projecte.


Per la seua banda, el regidor de Joventut, Román Sáez, ha posat el focus en la responsabilitat que les generacions actuals tenen amb les que estan per vindre: “el principi intergeneracional, el desenvolupament sostenible i la solidaritat han de guiar les polítiques públiques que duem a terme”. En aquest sentit, el responsable de l’àrea ha apuntat que “el nostre objectiu últim és que les generacions futures puguen viure en unes condicions òptimes”.


La sessió serà moderada per la coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials, Mónica Martínez, i la impartirà la coordinadora de projectes d’EQUÀLITAT, participació i igualtat, Lorena García. Així mateix, comptarà amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno; i el regidor de Joventut, Román Sáez.