El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla reactiva el comerç local amb 60.000 euros en targetes regal

Castalla / AM

La iniciativa busca, per un costat, ajudar econòmicament als establiments del municipi afectats negativament per la Covid-19 i, per l’altre, beneficiar als veïns i veïnes de la ciutat amb un estalvi de fins al 50% a les seues compres en establiments locals.

La mesura és senzilla i efectiva: l'Ajuntament sufragarà fins a 70 euros de les compres de cada veí i beneficiarà als establiments amb la reactivació de l’economia. El programa de reactivació de l’economia, que es vehicularà a través de l’entitat bancària La Caixa, posarà en circulació 2.000 targetes de 20 euros i 400 de 50 euros: el que suma un total de 60.000 euros en targetes regal. Els diners es podran gastar a les botigues de Castalla que s’adherisquen a la iniciativa, per a la qual cosa hauran de comptar amb un datàfon. Amb la targeta no es podrà pagar als bars i cafeteries de Castalla, ja que considera que el sector de l’hostaleria ja ha rebut ajuda per part de l’Ajuntament, que ha fet un esforç important amb l’ampliació de les terrasses i l’exempció de les taxes corresponents.

L’Ajuntament de Castalla repartirà targetes regal de 20 i 50 euros per ajudar a reactivar el comerç de la localitat. La iniciativa busca, per un costat, ajudar econòmicament als establiments del municipi afectats negativament per la Covid-19 i, per l’altre, beneficiar als veïns i veïnes de la ciutat amb un estalvi de fins al 50% a les seues compres en establiments locals.

El consistori ja ha iniciat les conversacions amb els comerciants per explicar-los de quina manera es durà a terme. Per a utilitzar les targetes regal, cada usuari haurà d’ingressar en l’entitat bancària l’import corresponent a la seua targeta i el Consistori, una vegada haja comprovat que tota la documentació necessària està en regla, els ingressarà la mateixa quantitat.


Els ciutadans que vulguen accedir a aquesta ajuda podran sol·licitar-ho durant un termini de quinze dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de les Bases Reguladores de la targeta regal al Butlletí Oficial Provincial. Els interessats hauran de presentar la documentació requerida i complir, això sí, amb les següents condicions: estar empadronat a Castalla amb una antiguitat mínima d’un any, ser major d’edat, estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Quan les targetes estiguen llestes, se’ls cridarà per ordre alfabètic, per evitar aglomeracions, i hauran de passar a recollir-les per l’Oficina de Turisme.

L’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, afirma que, “amb aquesta mesura el Consistori ajudarà directament als nostres veïns amb una ajuda econòmica de 60.000 euros en les targetes regal, i també beneficiarà als comerciants locals, que rebran indirectament 120.000 euros per les compres als seus establiments”. Això és així perquè cada usuari rebrà de l’Ajuntament la suma de diners equivalent a la que invertisca, fins a un màxim de 70 euros, ja que cada castellut podrà sol·licitar una targeta de cada tipus, de 20 i 50 euros, respectivament. Bernabeu destaca que “no es poden ingressar quantitats de diners diferents de les tipificades. No es podria ingressar, per exemple, 30 euros a la targeta de 50”.

Per la seua banda, la Regidora de Comerç, Maite Gimeno, indica que “d’aquesta manera, ajudem als nostres veïns subvencionant la meitat de les seues compres a Castalla i ens assegurem de què tots aquests diners s’inverteixen al nostre municipi”.

L'Ajuntament, com a titular de les targetes, podrà accedir als moviments de les mateixes i comprovar l’ús que es fa d’elles. En cas de detectar pagaments a establiments que no estiguen adscrits a la campanya, l’usuari que haja fet un ús inadequat de la targeta rebrà una notificació per part del Consistori comunicant-li que ha de tornar l’import. En cas de no fer-ho, el deute contret passarà a Suma, que li’l carregarà al ciutadà.