El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla recupera l'antiga muralla medieval

Les obres per a recuperar la muralla han permés trobar diferents motlures i peces decoratives, així com un edifici de grans dimensions de funció encara desconeguda.

Està previst que les obres de recuperació concloguen aquest 2021 i la muralla, així com l'ermita de la Sang, es puguen visitar a finals d'enguany. Les obres compten amb més de 140.000 euros d'inversió, i 40.000 els aporta la conselleria de Turisme.

Avancen a bon ritme les obres de millora de l'Ermita de la Sang de Castalla, i que suposen la recuperació de l'antiga muralla medieval de la ciutat. És un ambiciós projecte, de dos anys de durada i 142.600 euros de pressupost, que aposta per a recuperar aquest patrimoni i que supose un atractiu per a turistes i locals.

Al llarg del 2020 s'ha conclòs la primera part del projecte amb quasi 21.000 euros de pressupost, i aquest 2021 està previst que s'invertisca la resta, 121.600 euros. Del total de l'obra, la conselleria de turisme aporta 40.000 euros dins del pla d'ajudes a entitats locals per a millorar els recursos turístics. El termini màxim per acabar les obres és el 30 de novembre, però des del consistori asseguren que "si les condicions sanitàries i climàtiques ho permeten, està previst finalitzar la intervenció per a estiu, ja que les obres avancen a bon ritme".

Amb les obres, s'han descobert diverses peces amb motius decoratius, habitatges d'època cristiana, i fins i tot un edifici de grans dimensions que encara no s'ha pogut identificar. "A mesura que avance la investigació d'aquest projecte, les troballes ajudaran a conéixer millor el patrimoni castellut de la Vila intramurs, delimitada per la muralla, i recuperar aquesta part de la història perquè la societat la puga conéixer".

Però no sols es tracta d'un projecte per a recuperar el patrimoni i oferir un atractiu més a Castalla, sinó que la regidora de turisme Maite Gimeno confia que a la llarga supose també un impuls per al sector servicis del municipi "aquestes intervencions també són beneficioses per al conjunt dels comerços i l'hostaleria del nostre poble, perquè tota la gent que vinga a visitar el nostre patrimoni històric, com el Castell, que està obert de dimarts a diumenge, també aprofita per a visitar els establiments i conéixer la nostra gastronomia".