El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla contracta vigilància privada per evitar el vessament incontrolat de residus

Vessament incontrolat de residus en Castalla.

També han hagut d'invertir 2.000 € per tal de netejar els contenidors dels voltants del municipi, ja que a pesar d'estar habilitats per a rebre solament residus orgànics, en ells s'acaba abocant tota mena de desperdicis.

L'Ajuntament de Castalla ha hagut de contractar seguretat privada per a evitar el vessament incontrolat de residus en els voltants del municipi. Denuncien que en aquesta part de la ciutat, on solament hi ha contenidors habilitats per a rebre matèria orgànica, s'acaba vessant tota mena de deixalles. El consistori també demana col·laboració del veïnat per a posar fi a aquesta pràctica.

Un dels punts més conflictius seria la zona del riu Verd, on segons l'Ajuntament castellut s'acumulen tota classe de desfets, enderrocs d'obres, mobiliari o restes de poda, i fins i tot productes altament contaminants. "Aquesta situació s'està convertint en un problema molt important per a la salubritat pública", reconeixen.

D'acord amb la informació facilitada, Castalla compta en el seu terme municipal amb 28 punts habilitats amb contenidors on els veïns i les veïnes poden abocar sols residus orgànics. Els contenidors urbans soterrats i situats al nucli urbà tenen dipòsits diferenciats per a escombraries orgàniques, cartó i plàstic. Per contra, els contenidors situats als voltants només estan habilitats per a dipositar escombraries orgàniques, per a la resta dels abocaments cal anar al nucli urbà.

L'alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, recorda que "l'abocament incontrolat de residus està prohibit, les restes d'obra o el mobiliari, electrodomèstics, sanitaris, etc. s'ha d'emportar a l'Ecoparc". Així mateix, ha afirmat que hi ha un contracte signat amb l'empresa FCC per a la recollida de contenidors de residus sis dies per setmana.

En Alcoi i Muro tancats amb clau

Alcoi inicia en el mes de març la incorporació progressiva del cinqué contenidor, el de color marró i on es depositen les deixalles orgàniquesMuro és un dels primers municipis de les comarques que ha iniciat la campanya.

En aquests dos casos els contenidors marrons estan tancats en clau, i és que segons el departament de Medi Ambient d'Alcoi, si el contenidor es deixa obert, acaba sent de deixalles en general, impedint un correcte tractament per a fer compost. Així, amb la clau i la participació voluntària, s'asseguren que qui ho utilitza ho fa correctament. A més, permet obtindre dades per si en un futur es redueix la taxa de la brossa a qui més recicla.