El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla rep de l'IVACE quasi mig milió d'euros per a millorar tres polígons

Visita a un polígon, imatge facilitada pel consistori castellut.

La inversió total serà de 596.000 euros, gràcies als 100.000 euros que aportarà també l'Ajuntament.
 

Es milloraran els polígons Bastà, UA II i El Riu, amb vora 164.000 euros per a cadascun d'ells.

L'IVACE ha aprovat les ajudes d'este 2023 per a la millora i modernització de polígons, i que ascendeixen a un total de 40 milions d'euros per a 142 municipis. I a Castalla corresponen 493.764 euros, els que ha demanat el consistori per actuar en tres polígons del municipi.

Així, 165.000 euros són per al PI Bastà, per a fer diferents actuacions com millores de la connexió de fibra òptica, millora en la seguretat i el control de trànsit, la construcció d'un carril bici i estacionaments per a bicicletes, la millora de l'enllumenament públic amb el canvi a bombetes LED, o la millora de la xarxa de sanejament. També s'ampliarà la xarxa d'hidrants contra incendis, es crearan zones verdes, i es milloraran els accessos viaris i la senyalització i identificació de carrers.

Per al PI El Riu hi ha prevista una inversió de 164.700 euros per a millorar les zones verdes existents, crear punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, millorar l'enllumenament públic i nova senyalització horitzontal i vertical. També es preveu l'adquisició de terrenys pròxims per ampliar el polígon.

I per últim tenim altres 163.600 euros per al PI UA II, on també es milloraran les zones verdes i s'instal·laran punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Però també es preveu ací la implantació d'un Centre Polivalent amb espais per a reunions, formació i serveis d'oficina.