El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla rep una ajuda de 3.600 euros pel projecte de recuperació de l’antiga via del tren

Reunió en Castalla sobre la Via Verda / Facilitat per l'Ajuntament de Castalla

Maite Gimeno, regidora de Turisme, ha declarat que "la nostra intenció és connectar el camí de la Foia amb altres dues vies verdes, cap al sud amb la del Maigmó-Agost i cap al nord amb Ibi i Alcoi, per a crear un llarg recorregut entre Alcoi i Alacant".

L'ajuda rebuda per part de la Diputaciófarà possible recuperar l'antic traçat del tren per a convertir-la en una via verda, que connectarà Castalla amb el corredor interior de la Província d’Alacant.

Castalla ha rebut una subvenció de 3.680,50 euros per a fer possible la realització del projecte de recuperació de l'antiga via del tren. Aquesta ajuda l'han rebut per part de la Diputació d'Alacant. Amb la recuperació d'aquesta ruta, es tornarà a connectar el municipi amb el corredor verd interior de la Província d’Alacant, dins de la ruta mediterrània ‘Eurovelo 8’. Cal destacar que aquest projecte porta treballant-se des de 2015, per part de la Regidoria de Turisme.

Segons Maite Gimeno, regidora de Turisme, ha declarat que "la nostra intenció és connectar el camí de la Foia amb altres dues vies verdes, cap al sud amb la del Maigmó-Agost i cap al nord amb Ibi i Alcoi, per a crear un llarg recorregut entre Alcoi i Alacant". La regidora comenta que "durant els pròxims dos anys recuperarem tot el ferm i senyalitzarem i abalisarem el recorregut".

La via verda del municipi castellut s’engloba dins del projecte ‘Eurovelo 8’, la ruta mediterrània de 3.600 km creada per a gaudir de la bicicleta. D’aquest total, un recorregut de 12,5 km pertanyerà al terme de la capital de la Foia de Castalla. Així ho concreta la detallada i exhaustiva memòria que l’enginyer Javier Cuenca ha presentat a l’ajuntament.