El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla tindrà residència de majors

En el vídeo, l'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu i la regidora de Serveis Socials Maite Gimeno, mostren la zona que s'habilitarà per a residència de majors. 

Tindrà entre 48 i 50 places, i estarà a uns habitatges protegits en desús que cal rehabilitar. Tot anirà a càrrec de la Generalitat.

Molta satisfacció a Castalla després d'arribar a un acord amb la Generalitat per a tindre una residència de majors al municipi, que seria la primera. La regidora de Serveis Socials Maite Gimeno explica que es preveu una capacitat d'entre 48 i 50 places, i els majors de Castalla ocuparien entre 25 i 35 places, "era molt necessària", assegura. 

La residència estarà al carrer Riu Vinalopó, en una illa de cases de protecció oficial. Part de les vivendes estan habitades, però hi ha una zona en desús que és la que ara es rehabilitarà i adaptarà per a l'ús de residència. L'Ajuntament serà l'encarregat de traure a concurs la redacció del projecte, però tot el finançament vindrà de la Generalitat, així com la gestió posterior perquè serà pública. Està previst que tot s'incloga en el Pla Convivint de la Generalitat 2021-2025.

I les bones notícies no venen soles, perquè també s'ha arribat a un acord per a fer un Centre de Dia. Els tècnics municipals i de conselleria estudiaran ara quina és la millor ubicació possible, que a l'Ajuntament li agradaria que estiguera cèntrica.