El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla tindrà una nova subestació elèctrica amb un pressupost de més de 3 milions d'euros

Reunió amb el conseller Climent / Aj. Castalla

A causa del creixement d’aquestes poblacions i a l’activitat industrial característica de la comarca, el col·lapse energètic era una possibilitat als pròxims anys si no es trobava una solució adequada.

Era una necessitat històrica que prompte es farà realitat. Castalla comptarà amb una nova subestació transformadora ‘ST Castalla’ de 132 kV, que reforçarà l’abastiment energètic de la comarca. Així ho confirma la resolució d’autorització administrativa publicada al BOP. El pressupost total d’instal·lació del projecte equival a 3.400.623,18 euros, una suma que anirà a càrrec d’Iberdrola i Redes Eléctricas Inteligentes.

Segons l’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, “es tracta d’una inversió molt important i necessària per a la nostra comarca. Permetrà nodrir d’energia a les indústries d’Ibi, Onil i Castalla, que podran mantenir el ritme de creixement actual”. Encara que inicialment el pla contemplava la construcció d’una sola subestació, finalment s’han construït dos en enclavaments diferents.

La subestació ‘ST Castalla’, declarada d’utilitat pública, es construirà al polígon 1 de la localitat. Es tracta d’un terreny de 147.162 metres quadrats propietat de Mula & Tarancón Explicaciones Agrícolas SL, dels quals la terminal ocuparà 22.220,20 metres quadrats. Les empreses beneficiàries tenen un termini d’execució de la instal·lació de 18 mesos des del dia següent de la seua notificació.

Durant tot el procés, l’Ajuntament ha mantingut reunions amb les empreses i ha proporcionat informació necessària per a decidir el lloc idoni per a la construcció de la nova subestació. De fet, l’equip de govern va realitzar una reunió de treball a Castalla amb el Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, per a agilitzar els tràmits i aconseguir aquesta inversió al municipi.

El primer edil de Castalla defensa que “amb la nova subestació transformadora cobrim les necessitats energètiques de la Foia per un llarg període de temps”. A causa del creixement d’aquestes poblacions i a l’activitat industrial característica de la comarca, el col·lapse energètic era una possibilitat als pròxims anys si no es trobava una solució adequada. Segons afirma Bernabeu,amb la construcció de la ‘ST Castalla’ completem el projecte energètic de Castalla. Alleugerim la càrrega de treball de l’altra subestació del nostre municipi, la ‘ST Bastà’, la reforcem i, a més, disposem de més energia per a ajudar a fer que la indústria local i comarcal seguisca creixent”.

La subestació ‘ST Castalla’ completarà el projecte energètic que es va iniciar amb la posada en marxa de la subestació ‘ST Bastà’ en agost de 2018, també en el terme municipal de la capital de la Foia. Des de fa prop de 15 anys són diverses les corporacions que han intentat dur a bon port aquesta inversió que ara s’ha vist complida.