El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla visibilitza les dones en l’esport a través de xarxes socials

Cartell de la campanya / Aj. Castalla

La ciutadania podrà utilitzar el hashtag #EsportFemeníChallenge i pujar a les seues ‘stories’ de Facebook i Instagram

‘Viralitzant Esportistes’ és la campanya de l’Ajuntament de Castalla per donar a conèixer dones espanyoles que exerceixen professions tradicionalment masculinitzades. A través de xarxes socials i el hashtag #EsportFemeníChallenge es pot seguir la campanya.

La campanya de la Regidoria de Serveis Socials, emmarcada en el I Pla Municipal d’Igualtat, naix amb l’objectiu de donar a conéixer entre la societat a dones espanyoles que exerceixen al més alt nivell professions tradicionalment masculinitzades. La campanya s’ha realitzat en col·laboració amb la consultora Equalitat.


La iniciativa es difondrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. A més, ‘Viralitzant esportistes’ intenta promoure la participació dels i les veïnes de Castalla. La ciutadania podrà utilitzar el hashtag #EsportFemeníChallenge i pujar a les seues ‘stories’ de Facebook i Instagram les fotografies d’aquelles dones que coneguen. Per a això han d’usar el hashtag i etiquetar a l’Ajuntament en les publicacions.


En aquest sentit, el projecte pretén impactar visualment als conciutadans amb un doble objectiu. D’una banda, busca visibilitzar a les dones que practiquen o competeixen en esports masculinitzats. D’altra banda, la iniciativa pretén equilibrar la presència d’ambdós sexes en el món de l’esport en general. Per aquesta raó, ha subratllat l’edil, “és essencial mostrar referents femenins en esports que han sigut practicats i exercits principalment per homes”.


La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha destacat “la importància de mostrar referents feministes als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat, i a la població en general, perquè vegen com, essent dona, es pot arribar a l’elit de qualsevol disciplina”.