El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castell de Barxell reparteix menjar entre els més necessitats

Ho costeja tot el propietari Xavi Martínez, amb col·laboració de Cárnicas Català, Distribuciones Batoy, Economi Cash i Licores Sinc. Però també amb el compromís de tots els treballadors, que després de l'ERTE decidiren continuar aportant de forma voluntària.

521 racions repartiren en la primera setmana, i aquest 6 d'abril quasi altres 150 de macarrons i llentilles entre persones necessitades d'Ibi, Alcoi, Castalla i Cocentaina. El gerent Xavi Martínez diu que ho costeja tot ell amb ajuda de treballadors i col·laboradors, i continuara "fins on m'arriben els diners".

El saló d'esdeveniments al Castell de Barxell ha fet un ERTE en aquesta crisi, després que s'anul·laren o ajornaren totes les celebracions previstes. Però no han tancat les portes. Ara, tots els treballadors, de manera voluntària i gratuïta, han tornat per a cuinar, envasar menjars i repartir-los entre els més necessitats.

Xavi Martínez està al capdavant de tota l'operació, i explica a ARAMULTIMÈDIA que tot es fa amb la seguretat que cal: han passat la inspecció de sanitat, i tots els productes es cuinen a alta temperatura i es reparteixen ben envasats. També ho tasten tot abans. En la primera setmana d'activitat han repartit fins a 521 racions, i aquesta segona setmana han començat amb 75 racions de macarrons en tonyina, i altres 75 de llentilles.

Reparteixen en cada municipi depenent de les possibilitats, però sempre en contacte amb serveis socials que li dóna la llista o quantitat de persones que ho necessiten. Així, en Alcoi fan el repartiment a domicili, a Cocentaina i Castalla ho porten al centre social on es reparteix, i en Ibi el lliuren a Creu Roja que s'encarrega del repartiment. La idea és repartir dilluns i dimecres amb els plats per a dos dies, i divendres per al cap de setmana.

Xavi Martínez explica que ho paga tot de la seua butxaca i que continuarà "fins on m'arriben els diners". Això sí, copta amb la col·laboració de diferents empreses, com Cárnicas Català, Distribuciones Batoy, Economi Cash i Licores Sinc. I agraeix també molt la participació de tots els treballadors, que fins i tot després de l'ERTE i sense cobrar, han volgut participar de manera voluntària en aquest projecte. S'han fet torns per assegurar que no s'ajunta massa gent i que poden cuinar tot el que es reclama.