El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO alerta que encara no hi ha pla de vacances per a l'àrea de salut de les nostres comarques

Manuela Pascual i Guadalupe Pavón alerten de la falta d'un pla de vacances en el mes de juny
El sindicat dubta de les explicacions de la Direcció de l'Àrea de Salut i demana a Conselleria de Sanitat que intervinga

Asseguren des del sindicat que són 1.600 treballadors que encara no poden organitzar-se les vacances. La direcció de l'àrea de salut ha dit als sindicats que el pla encara no està perquè conselleria de sanitat ha rebutjat un increment del 6 per cent en les contractacions d'estiu. Però des de CCOO dubten d'aquesta explicació i demanen a Sanitat que no siga "ingènua ni aliena" i resolga la situació.

El sindicat CCOO critica que tot i estar en juny, l'àrea de salut 15 encara no compta amb un pla de vacances. Una situació que consideren greu i que afecta 1.600 treballadors de les nostres comarques que "encara no saben quin serà el seu període de descans", com diu Manuela Pascual, secretària general de CCOO de les comarques centrals.

Tant Manuela Pascual com Guadalupe Pavón, portaveu de sanitat en CCOO, diuen que no tenen del tot clar per què encara no hi ha pla vacacional. Expliquen que la raó que dóna direcció de l'àrea és que han demanat un pla de vacances amb un increment del 6 per cent en les contractacions, la qual cosa suposa 30.000 euros més dels previstos; però direcció diu que conselleria ha rebutjat aquesta petició i que a hores d'ara estan a l'espera d'un nou pla. Des del sindicat diuen no entendre la negativa de conselleria perquè sabien des de gener que es necessitaria aquest increment (que correspon a la contractació de personal de cuina, un departament extern però que la contractació ha passat a dependre de sanitat des de començament d'any). Manuela Pascual diu que la direcció de l'àrea "descarrega en conselleria, que no li contesta els correus", però ja dubten si conselleria està assabentada de la situació i per això fa una crida a Sanitat: "si és així que ens resolga la situació que tenim, ha de donar solució immediata al pla de vacances. Conselleria no ha de ser ingènua ni aliena".

El fet de no tindre encara pla de vacances genera altres problemes derivats, segons expliquen des de Comissions Obreres. Per exemple està la bossa de treball "on hi ha gent d'Alcoi, que haurà de desplaçar-se a altres departaments i quan tinguem el pla vindrà gent de fora i no d'Alcoi". Guadalupe Pavón diu que no es tracta de menysprear als treballadors d'altres comarques però no troba sentit a què "els d'ací s'hagen d'anar a 60 quilòmetres, i els que estan a 60 quilòmetres hagen de vindre ací".

I també han tret a col·lació la qüestió dels permisos sense sou. El sindicat explica que hi ha alguns treballadors que demanen permisos no retribuïts per a complementar les vacances i així poder fer front a determinades situacions personals, com pot ser cuidar fills o majors, situacions que són "de vegades necessàries". Però els han dit que ara s'estudiarà cada petició i s'aprovaran "a la seua voluntat", i això "no es pot consentir".

El rerefons de tota aquesta crítica torna a ser, com ja han dit en ocasions anteriors, la falta d'informació i negociació amb l'actual directiva de l'àrea de salut. "Tenim servicis sense contractar, no ens assabentem en què s'utilitzen els diners fins que arriben les memòries, i les informacions són sesgades", diu Guadalupe Pavón. A més a més que consideren que la gestió no és adequada perquè s'han generat situacions com que "en urgències estem sense metges perquè no han sigut previsors, i tenim un índex d'absentisme important perquè les pressions són grans i la gent no pot més". Manuela Pascual diu que estudien una via legal per a obligar a convocar el Consell de l'Àrea de Salut "perquè ens donen explicacions de tot".