El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO arriba a un acord amb Inditex i assegura la "reubicació de les plantilles afectades" pel tancament de tendes

Tenda de Lefties a Alcoi que tancarà a 2021 / AM

CCOO valora l'acord a nivell nacional com "una eina essencial per defendre l'ocupació", però al mateix temps "no és perfecte ni cobreix al 100% les nostres expectatives".

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat que, després de les negociacions amb el grup Inditex, s'ha arribat a un acord per "defendre l'ocupació i garantir la reubicació de les plantilles". Cal recordar que el gran grup ha anunciat el tancament de tres tendes a Alcoi, com és Massimo Dutti, Zara i Lefties.

CCOO valora l'acord a nivell nacional com "una eina essencial per defendre l'ocupació", però al mateix temps "no és perfecte ni cobreix al 100% les nostres expectatives". El sindicat indica que l'acord garanteix de forma expressa el manteniment del tipus de contracte (complet o parcial).


Per donar dades més concretes, l'acord planteja l'absorció de treballadors en altres centres logístics o tendes. Entre altres compensacions hi haurà un màxim de 90 euros mensuals per a despeses de desplaçament en funció del quilometratge o 3.000 euros per canvi de domicili. L'empresa també dóna l'opció a l'extinció del contracte si no s'arriba a un acord.


La notícia del tancament de les 3 tendes ha sorprés la majoria de la ciutadania. En conèixer la notícia, Compromís ha demanat al govern municipal "nous pols d'atracció comercial" després del tancament de tendes d'Inditex.


Solidaritat i llocs de feina


Algunes empreses de les nostres comarques s'han volgut solidaritzar amb les treballadores i han oferit llocs de feina.


Algunes d'aquestes empreses són:
Limpiezas Batoy, la primera a oferir-se, atendrà els currículums rebuts en info@limpiezasbatoy.com a partir del 15 de gener.

Picotex també s'ofereix a col·laborar des del correu efra@picotex.com.

I des d'Industrias Seguí, on fins i tot ja han atés una demandant preocupada pel seu futur immediat, reben els currículums en segui@segui.com.