El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO denuncia deficiències a l'Hospital d'Alcoi i demana a inspecció de treball que actue

Lupe Pavón, representant del sindicat a l'Hospital; i Manuela Pascual, secretària general de CCOO a les comarques centrals
Consideren que és una més de les conseqüències de la "falta de comunicació amb la nova direcció de l'àrea de salut"

Asseguren que en la bugaderia, que ha canviat d'ubicació a l'hospital, s'han taponat les eixides d'incendi o els detectors de fum; o que la roba no respecta el circuit que cal. Des de CCOO asseguren que han avisat a la direcció de l'àrea de salut, però que no han trobat resposta i per això demanen a Inspecció de Treball que investigue la situació.

El sindicat Comissions Obreres assegura que els serveis externs de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, com són el llavat de la roba, el manteniment i la cuina, no funcionen com haurien de fer-ho, i hi ha "nombroses deficiències".

S'han centrat de moment en el departament de bugaderia, que recentment ha canviat d'ubicació en l'hospital. La delegada sindical a l'Hospital Lupe Pavón explica que no compartien el canvi d'ubicació perquè el lloc on es llava la roba de l'hospital necessita condicions molt concretes. Pavón diu que així ho van alertar, però que s'ha fet igualment i ara "no hi ha eixida d'incendis; els detectors de fum estan tapats; la roba neta i bruta no respecta el circuit, ja que no han d'entrar i eixir pel mateix lloc i ara si; no es respecta la prevenció; la zona de taquilles dels treballadors estan plenes de carros de roba; i els ascensors també estan bloquejats per carros de roba". Pavón assegura que han avisat al departament de salut de la situació però que no han trobat resposta, i per això han fet un informe per a la Inspecció de Treball, per tal que comprove les deficiències que denuncien.

La portaveu de CCOO a les comarques centrals, Manuela Pascual, diu que aquest problema és una mostra més de la "falta de comunicació" amb la direcció actual de l'Àrea de Salut. En març del 2016 ja denunciaren aquesta falta d'informació i Manuela Pascual diu que en aquest temps "la gestió ha anat a pitjor i la relació laboral deixa molt que desitjar".

Així, han fet referència a dos casos relacionats amb la sanitat pública, com el brot de sarna a Alcoi o el cas de la dona cremada en una cesària d'urgència, dels quals asseguren que s'han adonat per la premsa. Manuela Pascual explica que de tot açò els informen en les reunions del Consell de l'Àrea de Salut, però "fa més d'un any que no s'ha convocat". Diu Pascual que tampoc han rebut informació sobre la grip enguany, o sobre l'estat de les llistes d'espera, tot i reclamar-ho.

Manuela Pascual diu a més que "quan intentes traslladar eixe molestar hi ha cessaments o dimissions de caps d'àrea", i fa referència als canvis que hi ha hagut enguany en la direcció dels serveis de radiologia i urgències de l'hospital; o al servei d'oftalmologia, on segons explica Manuela Pacual, el lloc directiu està cobert de manera provisional perquè hi ha una sentència de primera instància que indica "que s'ha de tornar a repetir la segona fase del procés de selecció perquè no hi havia criteris objectius per a valorar el projecte d'oftalmologia".

Manuela Pascual conclou dient que "els agents socials no ens assabentem del que passa en el departament de direcció, no ens fan participar per a res, menys quan conselleria necessita la firma de l'agent social".