El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO denuncia la falta d'informació de la nova gerència de l'àrea de Salut d'Alcoi

La portaveu de CCOO a les comarques centrals Manuela Pascual, i la responsable de sanitat Guadalupe Pavón/AM
Alerten sobre la situació en la contracta de la cuina, la reducció de metges en urgències o les restriccions en Cirurgia Major Ambulatòria

Ja fa vora tres mesos que s'ha posat en marxa la nova gerència de l'àrea de salut d'Alcoi, i des de Comissions Obreres critiquen que no els informen dels objectius ni projectes. Des del Sindicat expliquen que estan empitjorant situacions a l'Hospital Verge dels Lliris, com el cas de la contracta de la cuina que no controlen com cal, o la idea de reduir els metges dels serveis d'urgències. La delegada de sanitat del sindicat Guadalupe Pavón considera que el problema està en la base, ja que, des del punt de vista mèdic, "com a professionals són fantàstics, però la sanitat ha d'estar gestionada per gestors, i no per metges".

CCOO denuncia que la nova gerència de l'Àrea de Salut d'Alcoi, nomenada el passat mes de novembre, no comparteix amb la Junta de Personal de l'Hospital el seu programa i objectius, així com les mesures que estan posant en marxa. La responsable de sanitat de les comarques centrals de Comissions Obreres, Guadalupe Pavón, lamenta que "no se'ns escolta i no se'ns informa de res".

Així les coses, Pavón assegura que hi ha certes situacions en l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi que han empitjorat, com el cas de la contracta del servei de cuina. Segons explica Pavón, hauria de tindre 31 treballadors i a hores d'ara té 29 perquè l'empresa no cobreix les jubilacions. "Estan ocorrent situacions complicades. L'empresa privada diu que la responsabilitat és de direcció i direcció diu que de l'empresa privada, i al final paguen treballadors i malalts". Des de Comissions consideren que és la gerència de l'àrea de salut la que "ha d'obligar a complir a les empreses amb els plecs de condicions".

I com aquest, Guadalupe Pavón ha posat més exemples de gestió que consideren desencertada i de la qual, assegura, la Junta de Personal no té informació. Com per exemple la restricció de dies del servei de CAM - Cirurgia Major Ambulatòria - que tancarà dijous i divendres; la decisió de reduir en un els metges d'urgències del torn de nit, o el fet que "en quiròfan fan promeses als anestesistes que desconeixem".

El problema està, segons Pavón, en la falta de comunicació i participació de la Junta de Personal. Però sobretot, en l'origen dels nomenaments de la nova gerència de l'àrea de salut, uns càrrecs que per a Guadalupe Pavón es cobreixen per afinitat política, i es donen a professionals sanitaris, que "com a professionals són fantàstics, però la sanitat no pot estar dirigida per la política; i ha d'estar gestionada per gestors, no per metges. D'ací a dos anys potser siguen bons gestors, però ara no es deixen assessorar".