El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO denuncia que la paga COVID extraordinària de la Generalitat no siga per a tot el personal sanitari

Personal sanitari amb equip de protecció. Imatge via xarxes del Departament de Salut

Segons expliquen des de CCOO, també la gerència del Departament de Salut sembla que comparteix aquesta opinió perquè han renunciat a la paga extraordinària que els correspon.
 

Asseguren que al nostre departament de Salut cobraran aquesta paga el 60 per cent dels treballadors, quan tots han estat implicats i s'han deixat la pell en la pandèmia. CCOO consideren que crearà diferències entre els treballadors i preferirien que s'invertira en millores per a tots, com EPIs de més qualitat.

La Generalitat Valenciana ha anunciat una paga extraordinària per als professionals sanitaris que han treballat en la pandèmia, un total de 47 milions d'euros a repartir entre els 24 departaments de Salut. Des de Comissions Obreres valoren l'esforç econòmic, però critiquen durament el repartiment perquè es preveu que la paga arribe al 60 per cent del personal sanitari, "quan tot el personal, directament o indirectament, ha lluitat contra la pandèmia".

"Tot el personal es mereix una gratificació" explica Lupe Pavón, delegada sindical a l'Hospital d'Alcoi, qui no comparteix que s'excloga categories com zeladors, administratius, manteniment o auxiliars. Diu que el malestar no és tan sols del sindicat i assegura que fins i tot des de la Gerència del Departament de Salut han renunciat a aquesta paga per afavorir un altre repartiment. "La Generalitat ha volgut fer una gràcia, però el que aconsegueixen és crear diferències entre els treballadors", diu Pavón.

Des del Sindicat proposen un repartiment que arribe a tot el personal sanitari, o en cas contrari, que s'invertisca en millores que repercuteixen en tot el servei com per exemple Equips de Protecció Individual de més qualitat.