El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO se suma a la vaga nacional en el sector tèxtil

Assemblea de CCOO a Ontinyent
El sindicat reclama un salari mínim de 14.000 euros en el conveni, i si no arriba a acord, anirà a la vaga el pròxim 19 de juliol

Des de Comissions Obreres asseguren que el sindicat,"encara que siga en solitari", defendrà l'acordat, i no subscriurà un conveni "que no continga un salari mínim de 14.000 euros"

Així ho han decidit per unanimitat en una assemblea celebrada en Ontinyent, quasi un centenar de delegats de CCOO del sector tèxtil. Asseguren que "quan tan sols han passat unes hores de la firma de l'acord de negociació col·lectiva entre CEOE, UGT i CCOO, ha sigut la patronal del tèxtil la primera que no ha respectat les regles de joc acordades", i per això asseguren des del sindicat que trenquen negociacions amb la patronal i se sumen a la vaga general convocada en el sector per al pròxim 19 de juliol.

Des de Comissions Obreres asseguren que el sindicat, "encara que siga en solitari", defendrà l'acordat, i no subscriurà un conveni "que no continga un salari mínim de 14.000 euros". Javier Galarza, del sindicat, diu que "no serà CCOO d'Indústria qui vulnere l'acord de l'AENC, ni a devaluar allò que tant ens ha costat aconseguir".

CCOO proposa diversos hashtags per a la convocatòria de vaga, com ara #HuelgaTextil19J, #NoHayExcusas, #EsElMomento o #AlaOfensiva.