El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Celebració de la 6a edició del concurs de Gossos de Ramat a Agres

Celebració de la 6a edició del concurs de Gossos de Ramat a Agres / Agres
A més moltes activitats que giren al voltant de la natura i la ramaderia seran protagonistes el dia 28 d’abril

El pròxim 29 d’abril tindrà lloc la 6a edició del Concurs de Gossos de Ramat a Agres on hi haurà també diverses activitats sobre la natura i la ramaderia extensiva, un dia abans.

Aquest cap de setmana tindran lloc a Agres diverses activitats que giraran al voltant de la natura i la ramaderia extensiva i la 6a edició del Concurs de Gossos de Ramat ton participaran pastors i pastores del País Basc, Catalunya i diverses comarques valencianes.

Aquestes jornades comencen, dissabte dia 28 d’abril a les 10 h amb un treball de camp sobre plantes mengívoles, a càrrec del mestre Antoni Orengo. I a la vesprada es durà a terme un mercat de productes locals a la Plaça d’Agres.

A més, perquè els xiquets gaudisquen, a les 18 h hi haurà un contacontes a càrrec de l’Associació El Bancal i mentre, els més majors poden, de 17.30 h a 20.30 h gaudir d’una exposició de plantes mengívoles a la Filà dels Pastors d’Agres, on també es desenvoluparà la xarrada ‘Vies Pecuàries, camins oblidats’, a càrrec de Gabriel Varea, a les 19h.

Més tard, a les 21 h es farà una foguera a la Plaça del poble, on es torraran xulles de corder d’ovella guirra i per poder sopar cal comprar els tiquets a la paradeta del Col·lectiu l’Esquella durant la fira.

I, diumenge dia 29 d’abril se celebrarà la 6a edició del Concurs de Gossos de Ramat en uns terrenys de la Valleta d’Agres a les 10.30 h. Aquest concurs és possible, gràcies un any més al Col·lectiu l’Esquella, l’Ajuntament d’Agres i l’Ajuntament d’Alfafara, amb la col·laboració de nombroses entitats, on els pastors i pastores participants demostraran quin té el gos més ben ensinistrat per a conduir les ovelles.

Els 12 pastors provinents de diversos punts d'Espanya tenen un extens palmarés de premis, fet que farà que el concurs tinga un alt nivell.