El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Celebració del 418 aniversari de l'elecció i proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró de Cocentaina

Cartell
La missa tindrà lloc en l’església de Santa María, el pròxim dia 7 de maig a les 20.00 h

El pròxim 7 de maig tindrà lloc la celebració del 418 aniversari de Sant Hipòlit Màrtir com a patró de Cocentaina sent proclamat oficialment com a tal el 10 de maig. La missa serà a les 20.00 h

Cocentaina està de celebració pels 418 anys que fa de la proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró de la ciutat, des del 1600. Va ser un 7 de maig però oficialment com a tal, va ser el 10 de maig d'aquell any davant de l’Ajuntament, el clergat i les autoritats locals.

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians ha organitzat per a tot el mes de maig diversos actes que començaran el 5 de maig amb una eucaristia solemne a l'església de Santa Maria a partir de les 19.30 h.

Després es portarà a terme una xerrada, a càrrec de Juan Enrique García Aznar, sobre la presència de Sant Hipòlit Màrtir al Concurs de Dibuix i Pintura Infantil.

Seguidament s’imposaran les insígnies als nous Caps de Filà i els quatre càrrecs festers de l'any 2017 signaran al llibre d'honor de l'entitat festera i per aprofitar, es lliuraran els premis del XXI concurs de Dibuix i Pintura Infantil al temple abans de donar pas a la inauguració de l'exposició del mateix a la Casa del Fester.

Els actes continuen el dia 7 de maig, amb la celebració d'una missa a la parròquia de Santa Maria a partir de les 20.00 h i s’imposaran les medalles als majorals d’aquest any i es presentaran els nounats al sant.

Estan preparats més actes, com una ruta urbana sobre Sant Hipòlit que partirà el diumenge 20 de maig des de la Casa del Fester i que estarà guiada per l'historiador local David Agulló Giner.

També es projectaran pel·lícules inèdites de les Festes de Cocentaina dels anys 1969, 1973, 1975 i 1976 cedides per la família de Jorge Ibáñez Abad.

Aquestes i moltes activitats més ompliran un mes dedicat a aquesta figura tan important per a la ciutat.