El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores a Alcoi

Celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores a Alcoi / ajuntament d'Alcoi
S'han organitzat dos activitats pel dia 30 de novembre relacionades amb l'Educació i la Salut

El dia 30 de Novembre se celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores a Alcoi amb dos activitats a l'Àgora relacionades amb l'Educació i la Salut.

El Dia Internacional de les Ciutats Educadores es celebra a Alcoi el dia 30 de novembre i l’Ajuntament ha organitzat dos activitats relacionades amb  l’Educació i la Salut, centrades en el programa 'Esmorzar Saludable'. S'incorporaran jocs i els contes com a eina eficaç per a instaurar i potenciar hàbits saludables d’alimentació en els xiquets des de les aules.

En l'Àgora, el Contacontes 'Miquel i les ganes d’esmorzar', a càrrec de La Bruixa Xocolata farà gaudir als xiquets en horari escolar al matí i a la vesprada a les 19.30 hores, hi haurà xerrada 'Et preocupa el que mengen els teus fills?' i a més es comentaran també alguns mites sobre alimentació infantil, i serà una bona oportunitat per resoldre tots els dubtes.

Enguany el lema d'aquest dia és 'El Dret a ser una ciutat educadora', en tots els àmbits, per a millorar l'educació informal i formal.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, diu que "Alcoi es compromet amb el Dret a la Ciutat Educadora, com a extensió del dret fonamental de totes les persones a l'educació i com a vehicle per a fer realitat altres drets fonamentals. Entenem el Dret a l'Educació com a motor de desenvolupament humà, social i econòmic de les persones i les comunitats, i element indispensable per a aconseguir un desenvolupament sostenible, una ciutadania activa i una pau duradora" i a més  "des del govern municipal s'assumeix el compromís amb l'educació, una educació inclusiva i de qualitat al llarg de la vida, assegurant que aquest dret puga fer-se efectiu sense cap discriminació i reforçant la important labor que exerceixen els centres educatius i les famílies".

Cal destacar que l’Ajuntament du a terme activitats perquè els xiquets participen, com els pressupostos participatius per a xiquets o el CLIA i activitats que complementen la formació de les persones no tan sols en l’edat escolar, com l’Escola Municipal de Teatre, Belles Arts o l’Escola Oficial d'Idiomes.