El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Centenars de firmes en contra del registre d'ADN de mascotes a Alcoi

Depossicions / AM
En la carta enviada per l'Ajuntament es mostra que han de fer els amos dels animals per acomplir aquesta nova modificació

Aquesta modificació, segons una carta enviada per l'Ajuntament d'Alcoi, implica la "necessitat d'incloure el perfil d'ADN de l'animal, tant en animals nous com en els ja censats". La mesura no ha agradat a tothom i s'ha iniciat una campanya de signatures a Change.org, a més de la creació d'un grup de Facebook

Les xarxes socials i internet són un bon termòmetre per mesurar els interessos i preferències dels usuaris. Fa poc temps s'ha creat un grup a Facebook nomenat 'En contra del ADN en mascotas' amb la finalitat de mostrar la seua oposició a la modificació de l'ordenança de tinença de mascotes a Alcoi. En el moment d'escriure aquesta notícia, el grup comptava amb 639 membres. Aquesta modificació, segons una carta enviada per l'Ajuntament d'Alcoi, implica la "necessitat d'incloure el perfil d'ADN de l'animal, tant en animals nous com en els ja censats". A ARAMULTIMÈDIA ja vam contar com 'Alcoi prepara la batalla contra les cagades de gos' amb la postura del regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez.

També s'ha iniciat una campanya d'arreplegada de firmes a Change.org dirigida a l'Ajuntament d'Alcoi. En aquesta, que ja compta amb més de 240 firmes en el moment de la redacció d'aquesta notícia, s'indica que "els nostres animals ja porten un xip, no portar el qual ja comporta una sanció i també està sancionada la no arreplegada d'excrements en la nostra ciutat. Ambdues mesures no són controlades per part dels responsables de l'ajuntament i els propietaris irresponsables segueixen incomplint la seua part. Nosaltres, com a propietaris responsables que som, creiem que aquesta nova mesura, tampoc va a canviar l'actuació dels propietaris irresponsables i que el registre d'ADN solament serà format pels mateixos propietaris que complim amb la normativa vigent, és a dir, arreplegar els excrements dels nostres gossos i posar-los el xip".

Postura de l'Ajuntament sobre la nova modificació de l'ordenança

En la carta que s'ha enviat a tots els amos de mascotes es pot llegir que "aquesta modificació implica que els propietaris de gossos que residisquen a Alcoi, deuran sotmetre les seues mascotes a una anàlisi de sang en la seua clínica veterinària habitual, amb la intenció d'obtenir una mostra d'ADN". A més afegeix que "aquesta prova suposa un cost per al propietari, si bé convé recordar que l'Ajuntament d'Alcoi, a diferència d'altres municipis, no cobra cap tassa per la tinença d'animals domèstics".

L'objectiu d'aquesta reforma és doble, segons el consistori. D'una banda "ajuda a localitzar als responsables d'un gos perdut, abandonat o maltractat, així com la seua descendència". D'altra banda, "també ajuda a vigilar que els carrers estiguen lliures d'excrements, en permetre identificar la procedència de les deposicions que no hagen sigut recollits com exigeix la normativa".