El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cervantes acollirà el primer pícnic modernista d'Alcoi

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, amb Victoria Romero i Emilio Ripoll, presidenta i secretari de l'Associació AMics el Modernisme d'Alcoi /AM

El pícnic modernista tindrà lloc el pròxim 22 de setembre al parc de Cervantes d'Alcoi

Mantes de quadres a terra, vestimenta modernista, cistelles de vímet i menjar casolà. El parc de Cervantes acollirà el pròxim 22 de setembre el primer pícnic modernista de la ciutat. L'organitza la recentment creada Associació d'Amics del Modernisme, des d'on s'ofereixen per ajudar o donar consells. Tot per animar a la gent a participar en aquesta trobada lúdica i diferent.

La recentment creada Associació d'Amics del Modernisme presenta la que serà la seua primera activitat a la Fira: un pícnic d'època. Està convidat tot el món a gaudir d'una trobada a Cervantes per a gaudir de la tardor i del parc amb bona companyia i alguna cosa de picar. Tan sols cal anar amb la indumentària adequada i portar una cistella de pícnic acorde amb l'època, per exemple, sense res de plàstic. És la primera proposta d'aquesta associació que ha sigut rebuda amb moltes ganes a la ciutat, ja que començaren amb 8 socis i a hores d'ara ja en són quasi 35.

També és el primer pícnic modernista que es fa a Alcoi. Victoria Romero, presidenta de l'Associació, diu que en aquesta primera ocasió s'ha convocat coincidint amb la Fira del Modernisme, però volen portar l'activitat a tota la ciutat i per això es faran altres trobades en diferents parcs. De moment, aquest primer pícnic serà el dissabte 22 de setembre. A les 13,30 hores hi ha prevista una concentració a la plaça d'Espanya, per anar passejant amb les cistelles de pícnic fins a Cervantes.

El secretari de l'associació, Emilio Ripoll, anima a tots a participar, sobretot als homes que, segons diu Ripoll, "són més reticents" a l'hora de canviar de vestimenta per a representar el modernisme. Però diu que no és tan complicat com pot semblar, ja que amb "una camisa, un jupetí o un barret de palla" queda molt aparent. En aquest sentit, des de l'Associació es posen a disposició de qualsevol persona interessada per a oferir consells. Es pot contactar amb l'Associació d'Amics del Modernisme en els telèfons 666852020 i 661252299, o al perfil de l'associació a Facebook.