El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

César Soriano es presenta a les eleccions d'AFE amb la candidatura de Gaizka Toquero

Foto: Santi Iglesias.
  • Les eleccions se celebraran el 9 d'abril de 2021
  • Cesar Soriano ha estat jugador del València B, Castelló, Leganés, Ontinyent, Badalona, Guadalajara, Avilés, Osca, Alcorcón i Lleida.

César Soriano compleix la tercera temporada defensant la samarreta del Lleida Esportiu a on va aterrar procedent del Deportivo Alcorcón. Amb el conjunt de la Terra Ferma, el lateral ontinyentí lluitarà per aconseguir l'ascens a la 1a RFEF després de classificar-se en el grup del mig de la 2a B grup 3A.

A banda de la vessant més esportiva, César és notícia perquè ha decidit fer un pas cap als despatxos presentant-se per a les eleccions de l'AFE amb la candidatura de Gaizka Toquero. Una tasca que compaginaria amb la de futbolista perquè al futbolista ontinyentí encara li queda gasolina quan en poc menys d'un mes arribarà als trenta-vuit anys. Ara Vall d'Albaida ha parlat amb un dels futbolistes més importants que ha donat la capital de la Vall d'Albaida.
1-. Com et va per Lleida?
Bé, és una ciutat molt còmoda per viure i estic a gust.
2-. Heu estat prop d'entrar entre els 3 primers.
Així és. Si el passat cap de setmana haguérem guanyat contra el Prat, ens haguérem jugat la tercera posició davant l'Andorra aquesta jornada, però en empatar ja no tenim opcions de quedar tercers.
3-. Com veus el grup català?
És un grup amb molta igualtat en el que tots els equips competien molt bé i que cada partit era realment complicat de guanyar.
4-. Eres notícia perquè vas en la llista de Toquero a les eleccions de l'AFE. Com va sorgir la idea?
Quan AFE va comunicar que es convocaven eleccions a membres de la junta directiva, es van posar en contacte amb mi per veure si m'agradaria formar part de la candidatura de Gaizka Toquero i no vaig dubtar en acceptar la proposta perquè considere que és un gran projecte, amb un gran equip humà i amb molts valors.
5-. Qui conforma este llistat?
President: Gaizka Toquero, Secretari general: Armindo Rubin; Vicepresidents/es: Vicente Iborra (Villareal), Ivana Andrés (Reial Madrid), Javi Ros (Saragossa), Manu García (Alavés) i Jesús Barbadilla; Vocals: Alex Blanco (Valencia), Vicente Engonga, Vicente Blanco "Tito", Marta García, Fernando Cabero, Dani Mallo, Eduardo Rodríguez, César Soriano (Lleida), Garazi Murua (Athletic Club) i Jorge Luque.
6-. Per què dónes este pas?
Perquè pense que es necessita un canvi en la gestió d'AFE i perquè es poden millorar coses per a beneficiar els interessos dels i de les futbolistes.
7-. Quins són els punts més importants que du la candidatura?
a-. Augmentar el fons fi de carrera dels futbolistes professionals.
b-. Crear un fons fi de carrera i dotar d'un segur mèdic per a 3a Divisió masculina i 2a Reto femenina.
c-. Treballarem amb els organismes esportius perquè els i les futbolistes no tornen a perdre diners en cas d'epidèmia.
d-. Treballarem per millorar els convenis de 1a i 2a masculina i 1a femenina, per regular les condicions de treball, salari mínim, vacances, descansos i llicències, mitjançant conveni o norma federativa.
e-. Tots i Totes els i les futbolistes en actiu en categoria nacional rebran dos parells de botes per temporada i la resta d'afiliats, un parell.
f-.  Sessions d'AFE remunerades així com eliminar el límit de 10 beques per afiliat.

8-. En abril compleixes 38 anys, està rondant pel teu cap la penjada de les botes?
Data com a tal no m'he posat, però sí que sóc conscient que cada vegada està més prop.
9-. Si entrares en l'AFE, deixaries el futbol?
Si guanyarem les eleccions i entrara a formar part de la junta directiva com a vocal, no m'impediria continuar en actiu. La meva retirada dependrà de molts factors i també he estat formant-me acadèmicament per estar preparat després de penjar les botes.
10-. Va eixir una notícia que als estadis catalans permetran 1000 espectadors. Com està el tema del públic als camps per Catalunya?
Sí, el cap de setmana passat ja es va permetre l'entrada de públic als estadis amb un màxim de 1000 aficionats. És una alegria que tornen els aficionats als estadis.
11-. Suposes que segueixes l'actualitat dels equips ontinyentins. En una lliga on sols munta un equip, com veus esta lluita entre Deportivo Ontinyent, 1931 i Contestano? Algun Favorit?
Pense que fins al final no es decidirà quin equip puja i és complicat dir un favorit perquè els tres estan realitzant una gran temporada.
12-. I com veus la situació actual al futbol ontinyentí?
Crec que és positiu que hi hagen diferents equips a la ciutat perquè així més gent pot gaudir del futbol. No obstant això, pensant en què la ciutat tinga un equip de futbol com més prompte millor a una categoria nacional, crec que seria més positiu que hi haguera unió entre els dos clubs.