El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CFC Alcoi i València CF, clubs germans

Els valors i el ser bones persones és el que es fomenta des de cada actuació del club valencià

El conveni entre el CFC Alcoi i el València CF permet als membres de l'equip alcoià rebre formació integral dirigida a entrenadors i a xiquets del club

El València CF porta tres anys conveniant amb equips de categories inferiors del seu entorn geogràfic amb l’objectiu d'oferir formació als membres, tant entrenadors com xiquets i xiquetes. Enguany, el club privilegiat amb el conveni ha estat el CFC Alcoi.

Aquest dimecres han formalitzat l'acord en un acte celebrat al MAF, el Museu Alcoià de la Festa, entitat que patrocina l'equip alcoià.

Ramón Mompó, responsable del Departament d’Escoles Conveniades del València CF, ha destacat la pro activitat, l’actitut i els valors de l’equip alcoià com a motius pels quals l’han triat per a conveniar.

Per la seua banda, José Antonio Camacho, Coordinador Tècnic valencianista, ha explicat que l’objectiu principal és la formació de l’equip tècnic i dels xiquets que participen i fomentar les senyes d’identitat valencianes gràcies a la presència de l’equip a la ciutat, al temps que es respecten les pròpies. Per això l’equipació i l’escut del club alcoià seguirà sent el mateix.

Juanmi Sancho

“Des del CFC Alcoi és tot un orgull poder pertànyer a les escoles del València. Portem poc temps com a club i açò ens permet créixer en molts aspectes”, ha afirmat Juanmi Sancho, president del club alcoià. Sancho ha parlat de la necessitat de que els xiquets no deixen de fer totes aquelles coses que no siguen futbol, que seguisquen amb la part acadèmica i  la familiar. Els valors i el ser bones persones és el que es fomenta des de cada actuació del club valencià més enllà de la pròpia tasca futbolística.

Les formacions han hagut d’adaptar-se a la nova situació, pel que hi ha algunes que es realitzen de forma online i altres de forma presencial bé a Alcoi o a Paterna.

El MAF

El Museu Alcoià de la Festa, MAF, patrocinador del CFC Alcoi, ha acollit la firma del conveni. Francisco Campos, vicepresident de l’Associació de Sant Jordi, ha assegurat que des de l’associació que representa sempre està disposada a contribuir cultural i esportivament a la ciutat d’Alcoi. L’entitat festera ja havia col·laborat o patrocinat esdeveniments esportius com el campionat de ciclisme o de petanca.

A més, ha estat present Alberto Belda, regidor d’esports, qui ha donat l’enhorabona al CFC Alcoi i ha destacat que la firma del conveni és el resultat del bon treball que porten anys realitzant.

Els responsables del València, Camacho i Mompó,  han aprofitat la presència a l’espai del MAF per fer una visita i conèixer de prop la Festa. El coordinador tècnic ha assegurat que ha quedat perplex de tot el que s’esdevé i es monta durant la trilogia.