El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CGT Alcoi denuncia assetjament laboral en TUASA

Critiquen que l'empresa no tinga un protocol contra l'assetjament que poder aplicar.

Ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball per "pressions reiterades" en el temps de treball o les pauses per al lavabo.

El sindicat CGT denuncia situacions d'assetjament laboral al servei d'autobusos d'Alcoi. El passat 6 d'abril presentaren una denúncia davant la inspecció de treball en nom d'uns treballadors que asseguren patir "de manera reiterada i constant", pressions per part "dels caps d'explotació, de trànsit i de l'inspector de servei".

Des de CGT concreten que hi ha pressions per allargar el temps de treball, o que els fan "suggeriments" d'augmentar la velocitat "depassant els límits establits a les normes de trànsit". També critiquen que les parades per a fer necessitats estan molt pautades tant en temps com en llocs, un problema que "s'accentua en el cas de les dones, sobretot durant el període, en què necessiten disposar del temps i lloc apropiats".

Estes situacions, segons CGT, "produeixen situacions d'estrés que, en alguns casos, acaba en baixa laboral per depressió". Asseguren que han demanat que s'aplique el protocol d'assetjament, però que l'empresa no disposa d'un i "el mateix delegat de prevenció de riscos laborals els ha instat a acudir a l'autoritat laboral competent".