El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Chimo Brotóns, alferes dels Creuats: "Ara ens importa la Salut, ja tindrem temps de fer Festa"

Brotóns el dia de la presentació de càrrecs /AM
  • "Els càrrecs hem parlat entre nosaltres i ens hem animat"
  • "Estàvem a 40 dies de Festes i ara ens toca esperar"
  • "Pense que no hi haurà problemes contractuals. És una situació d'urgència global"

L'alferes dels Creuats de les Festes d'Alcoi és conscient de la importància de la situació sanitària, i tot i que la decepció els va envair divendres en saber que la Festa s'ajornava, confia que tot se solucione i es puguen celebrar les millors festes de la Història.

Chimo Brotóns, alferes pels Creuats, ha passat mala nit i aquest dissabte ja ha pogut reflexionar i arribar a una conclusió clara: Se suspenen les festes sense data, però "el que ens ha d'importar és la Salut, estar tots bé i ja tindrem temps de fer Festa".

El fester creuat confia que "Sant Jordi els ajude i que les Festes puguen celebrar-se encara en 2020, tot i que si és així, els càrrecs de 2021 tindran menys temps per a preparar-se. Però insistisc que ara no és moment de pensar en això".

Brotóns ha dedicat les primeres hores després de l'ajornament de les Festes a tranquil.litzar i animar el seu 'boato', esquadres i a la seua pròpia filà. "Han estat moments durs i ja gent s'ha desanimat un poc perquè estàvem a 90 dies de festes. Les celebrarem quan puguem i de segur que seran les més grans de la Història, almenys les més llargues", bromejava.

Suport de l'Ajuntament per a aguardar carrosses

Brotóns ha explicat que han tingut el suport absolut de l'Associació de Sant Jordi, també de la filà Creuats i de l'Ajuntament. De fet, ha desvellat que des del consistori s'han prestat a ajudar-los a aguardar estructures, carrosses i altres objectes en naus i recintes tancats. De fet, què fer amb carrosses i accessoris dels boatos suposa ara un xicotet problema.

Pel que respecta als contractes amb bandes, carrossers, càtering, etc, Brotóns creu que no pensa que hi haurà problema en ajornar-ho tot, "perquè és una situació global i tots estem afectats".

Possibles dates

Davant la pregunta de si seria millor deixar córrer l'any i fer les Festes de 2020 en abril de 2021, Brotóns confia en que siguen en 2020, tot i que "el cert és que si ens n'anem a octubre, els càrrecs de 2021 només tindran mig any per a organitzar les seues festes".

Brotóns diu que estarà en contacte directe amb la resta de càrrecs i de la seua filà i que, tot i que es venia vindre aquesta situació, "es queda amb el gran sabor de boca que manté de l'assaig del Círcul Industrial de dissabte passat amb el capità dels Muntanyesos, que va ser absolutament genial".