El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cicloturisme amb rutes guiades gràcies al Bike Park La Safranera i a Turisme Alacant Interior

Pau Gómez, Carlos Pla, Lorena Zamorano, Indira Amaya de Ameglio i Luis Miguel Verdú en la reunió / T. Alacant Interior

Les rutes són per a tots els públics i qualsevol establiment pot incorporar-ho al seu paquet turístic

Els establiments turístics de l'interior d'Alacant podran incloure, en els seus paquets d'ofertes, rutes guiades amb bicicleta. És la darrera iniciativa de Turisme Alacant Interior i el Bike Park La Safranera. El valor afegit és que els ciclistes no depenen de cap app, sinó que estan guiats per una persona que coneix l'entorn.

Les 6 noves rutes ciclistes guiades passaran per terrenys públics, terrenys de Masia La Mota i Masia La Safranera. Entre les característiques que s'han buscat a l'hora de preparar les rutes està el respecte pel medi ambient, les normatives d'accés a paratges naturals, a més de la professionalitat. L'Ajuntament d'Alcoi i l'empresa Planet MTB, especialistes en BTT, també col·laboren en la iniciativa.

El gerent de la Safranera, Carlos Pla, ha explicat que “es tracta de donar un valor afegit al cicloturisme, alguna cosa que diferencia aquesta proposta del que es fa en altres territoris”.

Els responsables de la Safranera han comptat amb l'experiència de Pau Gómez, instructor de l'empresa Planet MTB, empresa capdavantera en el turisme actiu amb bicicleta. “Abans de cada eixida hi haurà una xicoteta formació de pilotatge que ajudarà a confirmar el nivell de dificultat aconsellat per a cada participant, que a més comptarà amb assegurances d'accidents i responsabilitat civil”, ha puntualitzat Pla. Les rutes estan dissenyades per a tots els nivells: a famílies, unes altres a ciclistes de nivell mitjà i finalment, a esportistes experts.

Paquet turístic

La intenció dels promotors és oferir el producte turístic als establiments de la comarca perquè puguen sumar-los a la seua oferta habitual. Per exemple, un hotel pot oferir un cap de setmana a Alcoi amb aquesta activitat o un restaurant el pot afegir a un menú especial reposador de forces.

Per la seua part la presidenta de Turisme Alacant Interior, Indira Amaya de Ameglio, ha declarat que “hem presentat aquesta iniciativa a l'Ajuntament d'Alcoi perquè creiem que és una bona oportunitat d'atraure a un sector que veu en la nostra zona un lloc perfecte per a practicar esport i gaudir de la naturalesa”. Segons Turisme Alacant Interior, "Lorena Zamorano ha recollit la proposta amb molt d'entusiasme i ha mostrat el seu suport a iniciatives d'empreses amb segell local".