El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans Alcoi vol conscienciar del perill de les tovalloles humides al medi ambient

Clavegueram de Dénia/ Facilitat per Aqualia

Les tovalles humides són un gran problema per al medi ambient, provocant embussos, col·lapses i més als sistemes d'aigües.

Les tovalles humides i el medi ambient no és que tinguen una molt bona relació, al contrari, l'ús inadequat d'aquestes tovalloles i el seu mal reciclatge per part nostra l'únic que fa és empitjorar el medi ambient i el nostre entorn. Els sistemes d'aigües de casa es col·lapsen, les clavegueres municipals s'encallen i inclús pot arribar a la mateixa depuradora d'aigües residuals.

Pel que fa a Alcoi, Maribel Sánchez, regidora de Ciudadanos (Cs) del Grup Municipal d'Alcoi, explica que des de Cs volen presentar una moció al Ple Municipal per a fer campanyes per a conscienciar del perill ambiental que pot implicar les tovalloles humides "per al bon ús d'aquests productes i altres iguals de perjudicials amb l'objectiu d'aconseguir una major implicació de tots perquè siguen rebutjats de forma adequada".

A més a més, en molts dels casos no es té en compte els efectes negatius que pot implicar, segons Maribel "sovint es veuen afectats perquè no es pot processar un excés de tovalloles, molt nocives a pesar del comú que és llegir en les etiquetes que són productes biodegradables o aptes per a ser eliminades al WC".

Des d'Aqualia han explicat Aramultimèdia que encara no s'han fet proves a Alcoi per saber si les tovalloles humides són un problema, però sí que alerten del potencial perill que suposen i ens faciliten la imatge que acompanya la notícia, i on es pot veure la gran quantitat de tovalloles humides que han tret del clavegueram.