El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans, al costat dels artesans de la Festa per demanar noves ajudes

Reunió telemàtica / Cs

Els artesans han reivindicat davant en síndic de Cs el caràcter cultural del sector i la necessitat de percebre ajudes directes

L'Associació d'Artesans de la Festa (AMICA) ha traslladat a Toni Cantó, síndic de Ciutadans, la necessitat de percebre ajudes directes, ja que fa un any que no tenen activitat a causa de la Covid-19 i la situació sanitària.

Ciutadans ha escoltat les seues reivindicacions i ha promés "traslladar-les al parlament valencià". Rosa Garcia, portaveu de Cs a Alcoi, ha indicat que les pèrdues "són importants" tant per a les empreses d'Alcoi com per a les que viuen d'altres festes.


A continuació podeu llegir el comunicat complet de Ciutadans:


Cs defensarà la implantació de noves línies d'ajudes per als artesans del sector fester perjudicats per la crisi

Toni Cantó i Rosa García es reuneixen amb AMICA "per a escoltar les seues reivindicacions amb el compromís de traslladar-les al parlament valencià"

El síndic de Ciutadans (Cs) en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, s'ha reunit hui amb la junta directiva de l'Associació d'Artesans de la Festa (AMICA) "per a escoltar les seues reivindicacions i mostrar el nostre suport, amb el compromís de traslladar-les al parlament valencià".

A la trobada ha assistit a més la portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament d'Alcoi, Rosa García, qui ha manifestat que "la situació d'aquest col·lectiu és angoixant perquè porten més d'un any sense activitat". Segons ha explicat, "a això s'afig que ja s'havia fet un desemborsament important abans de la suspensió de les festes en 2020, generant pèrdues importants per a nombroses empreses que participen en els Moros i Cristians d'Alcoi i en moltes altres festivitats".

L'edil ha recordat que el passat exercici, a petició de Cs, es va habilitar una línia d'ajudes per al sector des de l'Ajuntament d'Alcoi que van aconseguir els 78.000 euros. García ha anunciat que "enguany tornarem a reclamar ajudes directes a la Regidoria de Festes perquè el problema no s'ha solucionat, al contrari, ha anat a més".

Els artesans han reivindicat davant en síndic de Cs el caràcter cultural del sector i la necessitat de percebre ajudes directes per a fer front a les despeses fixes que es deriven de mantenir oberts els seus tallers per a evitar la desaparició d'aquesta activitat.