El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans Alcoi aposta per donar més recursos als docents contra la dislèxia dels alumnes

Lucia Granados / AM
Més del 15% de la població jove pateix el trastorn, segons Cs, i afecta el llenguatge o escriptura

Presentaran una moció al consistori que "buscarà que s'implementen eines de diagnòstic eficaç, un model de resposta d'intervenció primerenca, plans de treball individualitzats per als alumnes i, entre altres coses, fomentar la recerca universitària sobre la dislèxia"

La formació taronja ja ha demanat un Pla Nacional contra la dislèxia. En paraules de la regidora Lucia Granados, destaquen que "és un problema que afecta a més del 15% de la població jove del nostre país". El grup que encapçala Jordi Sedano a Alcoi presentarà una moció al pròxim plenari municipal relacionat amb el tractament del trastorn.

Lucia Granados assegura que "la dislèxia és un trastorn que afecta el 15% de la població jove del nostre país, amb repercussió en àrees com el llenguatge, escriptura o expressió oral". En la moció que presentaran en el consistori, segons un comunicat de premsa, "buscarà que s'implementen eines de diagnòstic eficaç, un model de resposta d'intervenció primerenca, plans de treball individualitzats per als alumnes i, entre altres coses, fomentar la recerca universitària sobre la dislèxia".

Ciutadans també demana que "s'incrementen els recursos perquè els docents puguen abordar el tema amb millors garanties d'èxit". A banda d'Alcoi, en tots els ajuntaments on Ciutadans té representació presentaran una moció perquè s'elabore un Pla Nacional contra la Dislèxia.