El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcòdiam és d'OK or

L'Alcòdiam és d'OK or

Objectiu complit. El Patí Alcòdiam torna dos anys després a l'elit de l'hoquei mundial. Aquest dissabte ha ascendit després d'imposar-se el cuer, el Santa Maria del Pilar, per 4 a 9. Gran any i alegria immensa per a l'esport alcoià.

Més informació

L'Alcòdiam és d'OK or

Ciutadans Cocentaina reclama autoconsum elèctric per als edificis municipals

Imatge genèrica plaques solars

Alerten que 5 edificis públics tenen una despesa mensual d'electricitat d'entre 2.000 i 3.000 euros, i consideren que podria rebaixar-se molt amb instal·lacions d'energies renovables. 

Des de Ciutadans Cocentaina expliquen que han fet un seguiment de les despeses elèctriques municipals durant els últims mesos, i asseguren que cinc edificis paguen més de 2.000 euros cada mes. En concret, el Poliesportiu, el Centre Social, la Biblioteca, el Teular, i les Oficines Municipals. Consideren necesari reduir la despesa en llum de l'Ajuntament, "que en el 2019 ha estat per damunt dels 600.000 euros".

Així, reclamen que en els pressupostos del 2020 s'incloga "no soles mesures d’eficiència energètica que reduïsquen la despesa en llum, sinó projectes d’autoconsum elèctric, per aprofitar la normativa, Autoconsum Elèctric ( RD 244/2019) amb la qual cosa es pot aconseguir una reducció fins del 30% o més de despesa en llum". Recorden a més que hi ha diverses línies de subvencions, una de la Diputació dins el programa PLANIFICA; i altres de l'IVACE per a energies renovables.

Des de Ciutadans Cocentaina van més enllà i a més de instal·lacions municipals reclamen facilitats perquè els particulars i empreses puguen accedir també a informació sobra ajudes i subvencions d'autoconsum. Pposen fer una campanya informativa, i la supresió de l'impost ICIO per a totes les instal·lacions d’energies renovables i d’estalvi d’aigua.

De de Ciutadans consideren que tot serien beneficis, "per un costat reduir la important despesa en llum de l’Ajuntament, per altra, l’escalfament global posa de manifest un model insostenible que amenaça el nostre benestar i el de les futures generacions. A més , les energies renovables generen activitat econòmica per a empreses del nostre entorn més pròxim".