El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans defensarà en el Congrés que s'atenga el criteri dels festers en l'ús de la pólvora

Alardo en les Festes de Muro

La proposta serà portada al Congrés per part dels representants provincials de Ciutadans Marta Martín i Juan Ignacio López-Bas, en el Parlament espanyol.

La formació política Ciutadans defensarà en el Congrés dels Diputats un canvi de normativa relativa a l'ús i manipulació de la pólvora negra per part de les entitats festeres. "Respectant sempre els criteris de seguretat, i advoquem a més que s'amplie l'accés a la fabricació, comercialització, magatzematge i distribució de la pólvora", asseguren en un comunicat.

Aquesta mesura també tindrà ressò en l'àmbit local, i és que la formació taronja traslladarà als ajuntaments amb representació de Cs a la província d'Alacant una moció amb què demanar la constitució d'aquesta comissió tècnica per part del Govern. "Iniciem una campanya per a implicar a tots els ajuntaments en la defensa de les nostres tradicions i festes, moltes de les quals s'han vist afectades per les noves restriccions legals en l'ús i manipulació de la pólvora, com ha posat de manifest la Unió Nacional d'Entitats Festeres de Moros i Cristians", ha anunciat la portaveu de Ciutadans a la província d'Alacant, Yaneth Giraldo.

Giraldo ha recolzat a més la reivindicació de la UNDEF "d'ampliar i igualar els terminis de tinença i custòdia de pólvora negra per part dels participants en les activitats festives, sense limitació per número". Ha reclamat també que es permeta la devolució de la pólvora negra no usada la traçabilitat de la qual no haja sigut modificada des del seu origen, sense exigir-se la seua destrucció i eliminació, "i l'agilitació de tràmits administratius per a l'obtenció d'autoritzacions".