El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans portarà al Congrés el problema de la pólvora

Moments abans de la reunió a les portes de l'UNDEF / AM

La reunió amb polítics i entitat festera ha tingut lloc a Cocentaina

La formació taronja reivindicarà a Madrid les demandes de la Unió Nacional d'Entitats Festeres (UNDEF). El diputat per Alacant, Juan Ignacio Lopez-Bas, indica que “volem que es prenguen mesures des de l'Administració central per a pal·liar la crisi generada per la manca i alts preus de la pólvora negra utilitzada per les associacions de festes”. López-Bas i Marta Martín han estat presents a la seu de la UNDEF a Cocentaina.

López-Bas i Marta Martín han estat presents a la seu de la UNDEF a Cocentaina.  Martín també ha defensat que “la via a seguir és constituir una comissió tècnica amb l'Administració on els festers tinguen veu per a participar en les decisions sobre possibles modificacions del Reglament d'Explosius de 2017”.

López-Bas ha assegurat que “la iniciativa que Ciutadans que es presentarà en breu en el Congrés contemplarà la necessitat d'obrir a empreses pirotècniques un mercat actualment monopolitzat i la simplificació dels tràmits administratius en matèria de terminis d'autoritzacions, emmagatzematge del material i destrucció o devolució del no consumit en cada ocasió”, ha detallat.

La formació que encapçala Albert Rivera indica que “es troben limitats i amb dificultats per a mantindre tradicions com les parenceries i guerrilles propis de les festes de Moros i Cristians i amb gran arrelament en nombrosos municipis d'Alacant, València, Múrcia i Castella-la Manxa”.