El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans vol que es repartisquen mascaretes en els polígons d'Alcoi

Apunten específicament als polígons indústria com un dels llocs on també s'hauria de començar a repartir mascaretes.

La portaveu de Ciutadans recorda que "el repartiment de màscares únicament es fa a les persones que es desplacen en transport públic".

La formació liderada per Rosa García en Alcoi ha demanat al govern local que amplie els punts de repartiment de les mascaretes. Apunten específicament als polígons indústria com un dels llocs on també s'hauria de començar a repartir mascaretes.

Per a la portaveu de Ciutadans aquesta petició "respon a la necessitat que les proteccions arriben a tots els treballadors de les empreses", i és que recorda García que "el repartiment de màscares únicament es fa a les persones que es desplacen als seus llocs de treball en transport públic".

En aquest sentit, l'alcalde Toni Francés ha especificat que l'Ajuntament es planteja el repartiment de mascaretes entre tota la població -sempre que ho recomanen les autoritats sanitàries- una vegada s'alcen les restriccions imposades per l'estat d'alarma i la gent comence a eixir al carrer. "Ni l'OMS ni el Ministeri de Sanitat recomanen de moment la utilització de mascaretes, perquè aquestes no protegeixen al que està sa, serveixen per a aquells que han donat positiu impedir contagiar a la resta". Segons Francés, la millor forma de prevenir el contagi actualment és la de respectar el confinament, i mantenir la distància de dos metres entre persones si s'ha d'eixir al carrer.