El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans vol que l'eix de ciclistes i vianants connecte Muro, Cocentaina i Alcoi

Els regidors de Ciutadans d'Alcoi, Cocentaina i Muro amb el diputat d'infraestructures.

Regidors de Ciutadans dels tres municipis, amb el diputat d''infraestructures Xavier Gutiérrez, també de Ciutadans, han visitat la passarel·la recentment inaugurada a la via verda. El regidor contestà Juanjo Moncunill demana a l'Ajuntament un estudi per fer carrils bici que connecten col·legis i centres esportius. 

El diputat provincial d'infraestructures, Xavier Gutiérrez, de Ciutadans, ha visitat la nova passarel·la recentment inaugurada a la Via Verda de Cocentaina, i que ha estat finançada en un 75 per cent per la Diputació d'Alacant. Ho ha fet acompanyat pels regidors de la formació taronja a Alcoi, Cocentaina i Muro: Rosa García, Juanjo Moncunill i Joan Sanxis; qui l'han traslladat "la necessitat d'unir l'eix cicloturista entre Muro, Cocentaina i Alcoi per a promocionar el turisme rural en la comarca". Gutiérrez els ha traslladat el suport de la institució provincial i ha recordat els pròxims plans d'obres i serveis, o financerament sostenibles "que suposaran un respir per als Ajuntaments i una forta inversió per part de la Diputació".

De moment, des de Ciutadans Cocentaina, han sol·licitat a l'Ajuntament un pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que projecte carrils bici que connecten tots els centres educatius i esportius del municipi. El regidor Juanjo Moncunill diu que "aquests projectes necessiten una tramitació tècnica i administrativa important, per la qual cosa Ciutadans proposa que si els serveis tècnics de l'Ajuntament, per càrrega de projectes en execució, no poden dur endavant aquesta tasca, que siga realitzada per la Diputació. I en últim cas, que sia una externalització del servei".

Abans de visitar la passarel·la, el diputat d'infraestructures ha visitat l'Agència Comarcal de la Diputació a Cocentaina, ubicada a la plaça del Mercat, per tal de "saber directament la situació real de funcionament".