El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Clar com l'aigua', una jornada per a demanar la remunicipalització del servei d'aigües

Interior de l'edifici del Molinar.

Consulta el programa sencer clicant sobre la imatge de baix.

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l'Aigua ha organitzat per al dissabte 6 d'abril una Jornada amb què defensar la remunicipalització del servei d'aigües. L'entrada a la jornada serà lliure, i en ella es comptarà amb el testimoni de diferents experts en matèria de la gestió de l'aigua.

Participarà el Gerent de l'Associació Espanyola d'Operadores Públics d'Abastiment i Sanejament, Luis Babiano; el gerent d'Aigües Municipals de Xàbia, Josep Lluís Henarejos; o la regidora d'Aigües de l'Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho. També s'espera la participació de representants de l'Ajuntament d'Alcoi i d'agrupacions sindicals. Serà a partir de les 10 h, en el Saló de Graus 'Roberto Payà' (Edifici Carbonell), del Campus d'Alcoi de la UPV.

En resum, els organitzadors pretenen "aportar arguments i donar experiències que ajuden a encetar el camí cap a la recuperació de la gestió pública de l'aigua a Alcoi".

La gestió de l'Aigua en Alcoi

L'any 2020 finalitzarà en Alcoi el contracte amb l'empresa Aqualia, un servei que es va adjudicar l'any 2000 després d'allò que en la Iniciativa Ciutadana consideren "un procés fosc, precipitat i antidemocràtic". Consideren que ara és un moment "òptim" per a recuperar la gestió municipal de l'aigua, "un moment que vaja acompanyat d'un canvi de model, basat en el principi de servei públic i d'interés general".