El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad ,

Germán Llorca-Abad 

Clar que sí, cuquis

Quina diferència hi ha entre governar i administrar? És una pregunta que m’obsessiona. I m’obsessiona perquè no sé si com a ciutadania tenim clara la…

Quina diferència hi ha entre governar i administrar? És una pregunta que m’obsessiona. I m’obsessiona perquè no sé si com a ciutadania tenim clara la distinció. Jo no la tinc. Ningú diu que governar siga fàcil. Però pense que administrar és encara més difícil i em pareix que el mal exemple que han donat alguns polítics vacunant-se abans d’hora és un bona mostra del que dic.

De veritat no hi havia ningú més? De veritat són tan rematadament inútils que no han sigut capaços de trobar persones per a les que la vacuna era més urgent? I el que em sembla més vergonyós: de veritat a ningú li havia passat pel cap que gestionar l’aplicació de centenars de milers de vacunes podia comportar eixos desajustos? No hi havia un pla B? Torne al principi: administrar és complicat, però tindre la cara més dura que la pedra pareix que siga un súper-poder de qui governa.

Clar que sí, cuquis... seria no hi havia ningú més. Seria perquè ho hauria suggerit un assessor, perquè sou població de risc, o perquè passaveu per casualitat. El rastre d’excuses que s’han donat és tan ridícul que dir-los cínics, hipòcrites i mesquins es queda curtíssim. Mireu que hi ha injustícies en el món, però no sé perquè esta notícia m’ha fotut tant. Supose que és pel convenciment que tenen que no pot passar-los res greu. Són intocables.

Perquè al final, dimitir, que et donen de baixa temporalment del partit, o demanar disculpes és pràcticament ja un ritual buit del tot (que hem vist repetit mil voltes). I en això pareix que s’haja convertit "governar". Com a ciutadania, cada volta que no li exigim responsabilitats a un polític estem sancionant (justificant) els comportaments abusius del seu "govern", és a dir, que no sàpia "administrar". Entrem en una espècie d’amnèsia col·lectiva que no és gens beneficiosa. Què voleu que diga? Potser per això hi haja tant de pallasso salva-pàtries, que sense saber fer l’o amb un canut és capaç de viure vora 30 anys del nostre "me’n-fotisme" .

Que vos prove bé la vacuna, desgra...s i les persones normals, feu el favor de cuidar-vos que la situació obliga.