El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Classes a l'aire lliure per a facilitar la presencialitat al Campus d'Alcoi de la UPV

El Campus d'Alcoi de la UPV adapta la docència a la situació derivada per la pandèmia del coronavirus. 

És una docència compatible amb els protocols i mesures sanitàries i permet les classes presencials. Des del Campus d'Alcoi de la UPV ho fan, de moment, amb l'assignatura de Cooperació per al Desenvolupament, amb unes dinàmiques favorables per a fer-la a l'exterior.

Els centres educatius busquen aprofitar els espais a l'aire lliure per a impartir alguna de les classes. És el cas del Campus d'Alcoi de la UPV i el professor Pau Miró, que ha decidit donar la seua assignatura en els jardins a esquena de l'edifici Georgina Blanes, un ample espai verd. L'assignatura en qüestió és Cooperació per al Desenvolupament, del Grau en Administració i Direcció d'Empreses, una assignatura diferent de la majoria de les que s'imparteixen en el campus, amb un vessant molt tecnològic i d'enginyeria, i que segons expliquen des del campus, té "unes dinàmiques molt adequades per a treballar en grup".

Pau Miró assegura que ell "tenia clar que volia impartir les classes presencials. Són grups reduïts i em vaig informar sobre les tendències que apostaven per traure les aules fora dels edificis i impartir les classes de manera diferent. Algunes de les activitats les puc desenvolupar sense problemes fora de l'aula, i vaig demanar el permís a l'equip directiu del campus per impartir docència d'aquesta manera tan innovadora". Miró explica que en la seua assignatura "analitzem les causes de les desigualtats nord-sud", per la qual cosa es poden fer debats a l'aire lliure, sempre respectant les mesures i els protocols sanitaris.

Des del campus, el subdirector acadèmic Joan Antoni Martínez diu que aquest tipus de docència "trenca amb el ritme normal de les classes" i que tant professors com alumnes "se senten molt còmodes". L'objectiu, com diu Martínez, és "adaptar la metodologia docent. Cada assignatura té la seua pròpia idiosincràsia i necessita una metodologia diferent".