El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Climent carrega contra Pastor i es pregunta per què el PP no va aprovar Alcoinnova quan governava

El conseller d'economia Rafa Climent
El conseller diu que el Govern valenciá es limita a fer complir la Llei

Rafael Climent assegura que l'objectiu de la conselleria és evitar que es posen en marxa projectes que no s'ajusten a llei o amb signes d'arbitrarietat, i que eixe és el camí que es manté amb Alcoinnova. Per això s'ha demanat l'informe mediambiental que faltava i que ara està en exposició pública. Però el conseller també es pregunta per què els populars no posaren en marxa l'ATE durant els tres anys que tingueren de temps, i assegura que "ara ha quedat demostrat que no tot està en regla i que quedaven informes importants per resoldre".

Continuen les reaccions per la recent sentència judicial a favor d'Alcoinnova. Els populars acusen l'actual conselleria d'economia de dilatar en el temps l'aprovació d'Alcoinnova i exigeixen que s'agilitzen els tràmits després de l'últim auto judicial a favor del projecte. I el conseller Rafael Climent replica i diu que "no és presentable que responsabilitze l'actual Generalitat, i en concret la Conselleria d'Economia de la situació de l'esmentat projecte", perquè "Pastor i el seu partit tingueren tres anys per posar en marxa l'ATE d'Alcoinnova, que en teoria era un procés abreviat. Caldria preguntar-se per què no van ser capaços de fer-ho. Ara ha quedat demostrat que no tot està en regla i que quedaven informes importants per resoldre".

Rafael Climent recorda que el projecte d'Alcoinnova no depén de la seua conselleria i que "economia s'ha limitat a distribuir entre les conselleries implicades (Habitatge i Medi Ambient) els assumptes que quedaven pendents. Res més tenim a veure amb açò, només que vetlarem perquè es complisca la llei". Tot i això explica que l'objectiu de la conselleria és "evitar que es posen en marxa projectes que no s'ajusten a llei o amb signes d'arbitrarietat", i per això assegura que garantiran la seguretat jurídica d'Alcoinnova.

Per últim, Rafael Climent creu que "el PP i Fernando Pastor tracten de tirar les culpes al govern del canvi de les seues pròpies incompetències i del greu estat en què es troben les comarques centrals des del punt de vista econòmic, oblidades, deixades i sense inversions". En aquest sentit el conseller recorda que ara està en marxa un pla de reindustrialització amb vora 9 milions per a millorar els polígons industrials de les comarques, o dos plans concrets de quasi un milió i mig d'euros cadascun per al joguet o el tèxtil. "Això són fets i no paraules buides com les del senyor Pastor i el Partit Popular, que insisteixen a acusar-nos de no promocionar i ajudar la indústria quan a tota la Comunitat hi ha previstos el 2017, 51 milions d'euros només per a reindustrialització. De fet, el partit de Pastor va esmenar a les Corts la proposta per als polígons i proposà reduir-la de 9 a 4 milions, és a dir, reduir 5" conclou Climent.