El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cobrir la piscina de Cocentaina tindria un cost de, com a mínim, 1 milió d'euros

Ja es pot consultar l'estudi de viabilitat per a cobrir la piscina municipal de Cocentaina, i que estima en 1,6 milions cobrir-la per complet, i 1,1 milions cobrir-la en part. L'alcaldessa Mireia Estepa considera que cal "sospesar si aquest poble vol suportar aquesta inversió econòmica". 

L'Ajuntament de Cocentaina informa que ja està disponible per a consulta en la web municipal l'estudi de viabilitat per a cobrir la piscina municipal. Ha costat 8.700 euros, i s'ha fet després que ser la proposta guanyadora en la passada edició dels pressupostos participatius.

Segons expliquen des del consistori, l'estudi estima que hi ha 798 potencials clients de la piscina coberta, tot i que puntualitza que hi ha una competència propera amb les piscines d'Alcoi i l'Alqueria. També valora les possibles obres a fer, que des del consistori consideren de preu massa elevat. La primera possibilitat és partir la piscina en dos i cobrir una part de 22 metres quadrats, amb un cost d'1,1 milions d'euros. La segona possibilitat és cobrir tota la piscina de 50 metres quadrats, la qual cosa suposa perdre el bany a l'aire lliure en estiu. En aquest cas el preu és d'1,6 milions d'euros. L'opció de coberta retràctil suposa un preu més alt encara. 

Xifres que des del consistori consideren massa elevades. L'alcaldessa Mireia Estepa diu que "cal analitzar-lo a fons i sospesar si aquest poble vol suportar aquesta inversió econòmica i el manteniment que suposa una instal·lació d'aquestes característiques. Hem de tindre en compte el plantejament d'obres que el govern té previstes per al poliesportiu i la necessitat, si no podem caure en l'error d'altres pobles i empreses que han hagut de tancar les seues piscines per no poder suportar la despesa".

"A més", expliquen des de l'Ajuntament, "cal tenir molt en compte que no és possible construir una nova piscina coberta en altra zona del poliesportiu ni cobrir la piscina mitjana perquè les seues característiques no s'adapten a la normativa que les regula". Altres qüestions que detalla l'estudi és que la nova piscina necessitaria la contractació d'almenys 8 persones més, i planteja dos possibles gestions: privada o mixta.