El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina aconsegueix un romanent positiu de més de 4 milions d'euros

Cocentaina / AM

Des de l'Ajutnament asseguren que "cal prendre decisions per al futur econòmic del consistori contestà, sempre mantenint la bona estabilitat pressupostària que tenim”.

Amb la liquidació de 2019 el consistori contestà obté els 4.091.000 € de romanent positiu, complint amb els paràmetres de la regla de la despesa i l’estabilitat, que la llei d’estabilitat i sostenibilitat pressupostaria marca a les entitats locals i un superàvit en termes de comptabilitat nacional de 500.822,23 €. Mariona Carbonell, regidora d'Hisenda, indica que "Cocentaina té una situació financera i de tresoreria favorable".

D’aquest superàvit cal tindre en compte l’últim Reial Decret 27/2020 del 4 d’agost de mesures financeres de caràcter urgent aplicables a les entitats locals, que serà el que ens marcarà la despesa del romanent, així com les pròximes decisions financeres i econòmiques de les entitats locals amb romanents de tresoreria positius.

La Regidora d’Hisenda de l'Ajuntament de Cocentaina, Mariona Carbonell, explica “són moments d’incertesa a tots els nivells, podem dir que Cocentaina té una situació financera i de tresoreria favorable, però que amb la publicació d’aquest últim Reial Decret en el qual cal prendre decisions per al futur econòmic del consistori contestà, sempre mantenint la bona estabilitat pressupostària que tenim”.