El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina acull el III Fòrum Jove per a incentivar la figura del col·laborador juvenil

Casa de la Joventut de Cocentaina.

El III Fòrum Jove tindrà lloc a partir de les 9.30 h en la Casa de la Joventut de Cocentaina (Pla de la Font, 10).

 

 

La tercera edició del Fòrum Jove a les nostres comarques se celebra aquest dissabte 12 de gener a la capital del Comtat. L'encontre servirà per a oficialitzar la figura dels corresponsals i col·laboradors juvenils, entés com un nexe d'unió entre les associacions juvenils i l'administració local.

De moment són 50 els jóvens inscrits d'entre les diferents poblacions que participen en el Fòrum: Cocentaina, Alcoi, Ibi, Banyeres, Onil, Agres i Muro. El termini d'inscripció encara està obert, a través del telèfon 965 59 27 95 i del correu electrònic casajoventut@cocentaina.org, o dirigint-se directament a la casa de la Joventut durant la recepció del fòrum. Els inscrits hauran de ser jóvens d'entre 14 i 18 anys.

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Cocentaina, Saül Botella, assegura que l'objectiu del Fòrum és que "puguen constituir-se grups de treball per a les distintes poblacions participants, on es fomente la figura dels corresponsals i col·laboradors juvenils". Botella reconeix que aquest càrrec "ja existia amb anterioritat però sense tenir un caràcter reglat", el qual ve exigit per la llei valenciana de Polítiques Integrals de Joventut. Així doncs, continua Botella, el Fòrum "naix amb vocació d'atorgar major protagonisme als joves en la política local", tot mitjançant consultes i processos participatius.

L'institut Valencià de la Joventut (IVAJ) és l'altra de les entitats que col·labora en l'organització del Fòrum, és per això que el seu director general, Jesús Martí, estarà present durant la jornada inaugural. Amb ell estarà l'alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, i els responsables de joventut dels municipis involucrats en el Fòrum.

Aquesta és la programació completa de la jornada.