El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina acull la presentació del dispositiu d'hivern de la Generalitat

Ja s'ha remés a tots els ajuntaments el protocol per a les nevades d'enguany.

664 efectius i 176 vehicles per a les nevades cobriran qualsevol incident al llarg de la xarxa viària valenciana. Aquesta presentació es fa normalment al nord, a Castelló, però enguany s'ha triat Cocentaina. No debades, el Comtat és una zona que pateix per baixes temperatures.

La Generalitat ha organitzat per aquesta temporada d'hivern un total de 664 efectius personals i 176 vehicles que s'encarregaran de facilitar l'accessibilitat de les carreteres. Prestaran servici als 204 municipis que tenen un risc mitjà o alt de quedar-se incomunicats per la neu.

Just abans de començar la temporada, la Generalitat celebra una trobada amb el dispositiu que tradicionalment s'ha fet a la província de Castelló. Però enguany s'ha decidit fer a Cocentaina, la zona de les comarques del sud que més problemes registra per les baixes temperatures i neus.

En la presentació a Cocentaina s'ha destacat la bona col·laboració entre les diferents administracions i entitats implicades com la Generalitat i la Diputació d'Alacant o AEMET, que permet una ràpida resposta davant qualsevol incident.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel ha detallat que dels 176 vehicles, 99 són llevaneus. Pel que fa als efectius, són 664 persones entre Bombers, brigades de carreteres, i personal de la conselleria d'obres públiques.

Dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana, 204 són susceptibles de quedar-se aïllats per la neu. A la província d'Alacant hi ha 14 municipis considerats en risc alt, amb una cota per damunt dels 800 metres per damunt del nivell del mar. La majoria estan a les nostres comarques.