El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina al capdavant de la lluita contra la violència de gènere

L'equip MINERVA de la policia local i l'alcaldessa Mireia Esteppa, en una immatge d'arxiu.

L'Ajuntament rebrà més de 18.000 euros del Pacte de l'Estat per a mantindre i millorar els programes destinats a erradicar la violència de gènere. Cocentaina ja és un referent en aquest sentit amb, per exemple, el grup MINERVA de la Policia Local, reconegut en diverses ocasions.

Cocentaina entra dins del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, i rebrà 18.100 euros per a programes d'aquest àmbit. Servirà, com expliquen des del consistori, per a campanyes de formació i sensibilització, tallers formatius, o per a oferir suport psicològic a les víctimes. És el segon any que rep diners del govern central dins d'aquest pacte, després de rebre quasi 19.000 euros per al 2019

Mireia Estepa, alcaldessa i regidora de Benestar Social, considera "indispensable comptar amb ajuda econòmica d'altres administracions per a erradicar la desigualtat de gènere de la nostra societat. A les intervencions que ja féiem amb diners del pressupost local li vam sumar les del Pacte i el resultat ha sigut excel·lent perquè hem pogut treballar amb més intensitat i recursos que mai".

La capital d'El Comtat és ja capdavantera en la lluita contra la violència de gènere, amb el grup MINERVA de la Policia Local, que ha rebut nombrosos reconeixements. Aquesta unitat policial forma part també de l'equip municipal, juntament amb professionals dels Serveis Socials i la regidora Mireia Estepa, que coordina les activitats. Ací s'inclouen també diverses accions educatives que es fan en coordinació amb l'agent d'igualtat de la Mancomunitat de l'Alcoià - Comtat.