El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina aprova el nou plec de la brossa per 1,7 milions d'euros amb ampla majoria

Cocentaina / AM

Els portaveus polítics també han considerat que la duració del nou contracte siga només de 5 anys, al contrari del contracte actual que ja dura 16 anys.

El plenari municipal d'octubre ha servit per a aprovar el nou plec de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) i neteja viària. Ha tirat endavant amb 15 vots a favor i l'únic vot en contra d'Unides Podem - Esquerra Unida. El govern municipal del PSOE assegura que el model de neteja de Cocentaina "canviarà per complet". El contracte s'ha licitat per 1,7 milions d'euros.

Pel que fa als terminis, segons la regidora de Neteja Viària, Paqui Ruiz, "haurem d’esperar encara sobre 1 any i mig o dos per començar a tindre aquest nou contracte als nostres carrers perquè la seua licitació és llarga i complicada però la part més difícil del procés ja està finalitzada: portar al ple un plec consensuat que mantinga a Cocentaina tan bonica com és i que motive al veïnat a reciclar".

A finals de 2018 s’iniciava l’elaboració del plec de condicions del nou contracte de la brossa amb tots els grups de l’oposició en contra de la proposta que plantejava qui en aquell moment era regidora de l’àrea. D’ací fins al ple consens actual han passat moltes reunions i el propòsit d’una nova corporació d’aconseguir un acord majoritari per al plec més important i que més diners s’emporta de tot el pressupost general de l’ajuntament, concretament 1,7 milions d'euros.

L’alcaldessa, que, donada la situació, va passar a encarregar-se directament del plec de la brossa en abril de 2019, explica que "aquest plec és fruit del treball en equip de tots els partits de la corporació, els tècnics de la casa i els especialistes contractats". Els portaveus polítics també han considerat que la duració del nou contracte siga només de 5 anys, al contrari del contracte actual que ja dura 16 anys. D’aquesta forma, explica la regidora de RSU, Paqui Ruiz, que "podrem adaptar-nos als grans canvis normatius europeus focalitzats en la sostenibilitat del planeta i no estarem lligats a un contracte tan llarg que puga quedar-se obsolet i no respondre a allò que necessite Cocentaina".

Al ple Mireia Estepa dedicava aquestes paraules a la corporació: "vos agraïsc a tots els portaveus i, molt especialment, a la regidora Paqui Ruiz, cada minut que hem dedicat al contracte més important per al poble, perquè encara que pareix que ara no està massa de moda consensuar, ho hem intentat i ho hem aconseguit. Donar-li la volta al contracte de la brossa i portar-ne un nou, adaptat als temps que corren, més responsable amb el medi ambient i que garantisca que l’empresa obeïx al contracte era un dels compromisos més importants que aquest equip de govern portava en l’agenda de la legislatura i hui ho hem complit".