El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Cocentaina aprova per majoria el seu Pressupost Municipal per a 2018

Aquest dijous 22 de febrer es va aprovar el Pressupost durant la sessió plenària./ Facebook PSPV
Amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Guanyar i Ciutadans; el Partit Popular i Col·lectiu-Compromís van votar en contra

L'Ajuntament de Cocentaina va aprovar aquest dijous el seu Pressupost Municipal per al present any 2018. Els comptes ascendeixen als 10,3 milions d'euros i contemplen projectes com la recuperació de patrimoni històric (300.000 euros), la redacció del Pla Director del Palau Comtal (50.000 euros), millores en l'edifici de Sant Cristòfol (125.000 euros) o la millora en l'accessibilitat del Centre Cultural El Teular

Cocentaina ja té Pressupost Municipal per a aquest 2018. Així ho va decidir per majoria absoluta la Corporació Municipal durant la celebració del Plenari d'aquest dijous de vesprada-nit. El document recull les principals línies de Govern per als pròxims mesos, amb les despeses corrents del municipi, els ingressos previstos i, el més sucòs, els projectes que es pretenen portar avant a partir d'aquest moment. Els comptes ascendeixen als 10,3 milions d'euros i contemplen projectes destacats com la recuperació de patrimoni històric (300.000 euros per a recuperar els refgis anti-aeris i la torre del Castell), la redacció del Pla Director del Palau Comtal (50.000 euros), millores en l'edifici de Sant Cristòfol (125.000 euros) o la millora en l'accessibilitat del Centre Cultural El Teular, entre altres.

Aquest Pressupost Municipal per a 2018 va comptar amb els vots favorables dels set regidors del Partit Socialista, el regidor de Guanyar i altre vot positiu per part de Ciutadans. Per altra banda, el document es va topar amb l'oposició frontal dels quatre edils del Col·lectiu 03820-Compromís i els quatre del Partit Popular.

Especialment significatiu i tens va ser el debat entre el regidor d'Hisenda Marcos Castelló (encarregat de defensar el Pressupost) i el Portaveu del Col·lectiu-Compromís Xavi Anduix. El regidor d'Hisenda manifestava no entendre el sentit negatiu del vot dels segons, posat que "han estat negociant fins a l'últim moment però en la seua justificació han donat a entendre que el seu sentit del vot ja el tenien decidit des de feia temps. Ens fa la sensació que la seua postura és una consigna que els arriba del nucli intern de la coalició o senzillament és que ja estan pensant en termes electorals". Per la seua banda, des del Col·lectiu 03820-Compromís diuen "no fiar-se" del Govern contestà, ja que, per a ells, s'han incomplit molts dels acords als quals van arribar amb l'aprovació del Pressupost del 2017.

Respecte a la resta de les postures exposades durant el debat, el Partit Popular de Rafa Montava va acusar el Govern socialista d'"improvisar" i de no tindre un projecte clar per al poble; mentre que tant Guanyar com Ciutadans van reclamar postures més optimistes i positives, donant la seua confiança al Pressupost però mantenint una postura vigilant perquè tots els compromisos adquirits vagen acomplint-se.

Marcos Castelló, edil d'Hisenda en el Govern, va agrair l'esforç dels grups Guanyar i Ciutadans que van dictaminar a favor d'aquests comptes, destacant com "s'han posat per davant les persones a les sigles". Uns comptes que, en paraules del regidor, "són realistes per a la situació actual i han sigut elaborats seguint la línia i el projecte de progrés dels últims anys: pensant abans de res en les persones i en millorar el seu benestar i després en seguir treballant i millorant les infraestructures de Cocentaina, com en aquest cas ho hem fet fixant-nos en el Patrimoni Històric". Amb tot, es lamentava Castelló, va trobar a faltar el consens entre els partits de progrés que veiem a altres estaments superiors com a la Generalitat Valenciana.