El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina aprova per unanimitat un pressupost d'11 milions d'euros

Façana de l'Ajuntament de Cocentaina.

El pressupost s'ha aprovat per unanimitat durant el plenari telemàtic celebrat aquest dijous 7 de maig.

La corporació municipal contestana ha aprovat per unanimitat el pressupost municipal per a 2020, que ascendeix a poc més d'11 milions d'euros. Per tal d'afrontar la crisi sociosanitària, el consistori ha reduït en un 10% la partida d'inversions i ha incrementat les ajudes socials i les destinades a autònoms i pimes.

La partida d'ajudes socials s'ha incrementat fins als 170.000 €, mentre que les ajudes a autònoms i pimes ho han fet fins als 160.000 €. La regidora d'Hisenda, Mariona Carbonell, ha recalcat que en cas que feren falta més recursos econòmics, "aquestes partides es podran incrementar en futures modificacions pressupostàries".

La contrapartida d'aquests augments és el descens en un 10 % de les inversions previstes, quedant així en prop d'1 milió d'euros. Amb aquesta partida està prevista la finalització de les obres del Torrejó i el Refugi, les obres dels vestuaris de la Piscina Municipal i diverses instal·lacions esportives, la millora d'accessibilitat al Barranc El Sort en el tram de Fraga, l'asfaltat de camins, la millora de l'enllumenat i xarxes i servei d'aigua, així com la redacció del projecte d'ampliació del cementeri.

Apunten des del consistori que la càrrega fiscal es mantindrà com la dels anys anteriors; d'altra banda s'anul·la la taxa de taules i cadires del sector hostaler de la localitat. També es mantindran les subvencions a entitats culturals, esportives, socials i educatives, a més de les subvencions per a la rehabilitació de façanes i cobertes del nucli històric.